Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Νότα Κυμοθόη "Η Ελλάδα του 1940 και το σήμερα"

"Η Ελλάδα του 1940"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε μουσαμά

Νότα Κυμοθόη "Η Ελλάδα του 1940 και το σήμερα"

Η εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου είναι εθνική επέτειος ιστορικής μνήμης, ενότητας του ελληνικού λαού, για ν΄αντισταθεί στην εισβολή των Ιταλών. Οι Ιταλοί δεν ήταν μόνοι τους τότε. Οι Γερμανοί βρίσκονταν στην Βουλγαρία. Την απόφαση δεν την πήρε μόνος του ο Δικτάτορας Ι.Μεταξάς τότε για το περίφημο ΟΧΙ, αλλά ύστερα από μια επιστολή που έλαβε κι από τον Νίκο Ζαχαριάδη Γ. Γραμματέα του ΚΚΕ, το 1940. Η επιστολή αυτή, για όλους τους δύσπιστους, διασώζεται ατόφια, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Ηλιούπολης.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ. Χρόνια Πολλά σε όλους που γιορτάζουν την υπερηφάνεια του λαού μας ν' αντιστέκεται για να μη ποδοπατήσουν την πατρίδα του!!!Αιωνία η μνήμη στους άγνωστους στρατιώτες και στους άταφους νεκρούς...Αιωνία η μνήμη σε όλους όσους εκτέλεσαν κι έστησαν στον τοίχο κατά την γερμανική κατοχή... οι δοσίλογοι μαζί με τους Γερμανούς. Αιωνία η μνήμη σε όλους, όσους πέθαναν από την πείνα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα...

Η ιστορία αυτής της περιόδου θέλει σεβασμό, σκέψη ανοιχτή και υπέρβαση του μίσους και της οργής, που σαν συναισθήματα πόνου, ίσως να φωλιάζουν ακόμα σε κάποιους, ταμπουρωμένους σε κομματικές παρατάξεις ή σε νεοϊδρυθέντα κόμματα.
Κανένας πόλεμος δεν είναι καλός και ο α΄παγκόσμιος πόλεμος είχε λόγους για να γίνει κι ακόμα δεν τους έχουν καταγράψει οι ιστορικοί καθαρά κι ο β΄παγκόσμιος πόλεμος είχε λόγους για να συμβεί. Γιατί όμως στόχαστρο υπήρξε η χώρα μας;
Μελετώντας το 1989- 1990 την ιστορία αυτής της περιόδου στην Ήπειρο και στη Μακεδονία, μελετώντας το 1991-1993 τα ιστορικά γεγονότα όλα στη νήσο Κύπρο, τα οποία δεν είχαν καταγραφεί επίσημα στην ιστορία της, μελετώντας τα ιστορικά γεγονότα στην Αίγυπτο από το 1885 και μετά κι όλα τα αρχεία από το φάκελο της Κύπρου από πολλές πηγές, θλίβομαι για όλους τους προδότες, ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι δεν έχουν κατανοήσει πως η γνώση διδάσκει και δεν μπορούν να ρίχνουν "μελάνι σκοπιμότητας" σε ιστορικά γεγονότα για λόγους συμφέροντος, μήτε να λένε πως είναι "πατριώτες" χρησιμοποιώντας και την ορθοδοξία ταυτόχρονα.
Αν λοιπόν η γνωστή ΕΚΑΧ του 1937 ακολούθησε όλα τα γεγονότα του α΄παγκοσμίου πολέμου, σχεδιάζοντας μετά το οικονομικό κραχ του 1929-1930, το β΄παγκόσμιο πόλεμο, δεν ξέρω τι να υποθέσω και τι να πω, για τα όσα έγιναν στις ημέρες μας με την πτώχευση των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου.
Αν η πείνα του 1940-1945 δεν έβαλε μυαλό στους ανθρώπους, αν οι πεινασμένοι στους δρόμους σήμερα αφήνουν αδιάφορους τους όσους περνούν γκαζάτοι με τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους, αν οι όσοι λιγουρεύονται να ανέβουν σε θώκους εξουσίας, δεν δίνουν ίχνος συμπόνιας στον άνθρωπο, παρά τον χρησιμοποιούν για ψηφαλάκια, όπου κι αν βρεθούν, αν οι "δήθεν" όπου κι αν ανήκουν κομματικά δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να υποθέσω...
Αν οι όσοι κυβέρνησαν αυτήν τη χώρα, που κάποτε κάθονταν στα έδρανα των επισήμων και έστρεφαν προς το μέρος τους υποχρεωτικά το κεφάλι κι αναγκαστικά οι διερχόμενοι στην παρέλασή τους στρατιώτες, μαθητές και αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, λέω, αν είχαν γνώση της ιστορικής αλήθειας και συναίσθηση οι πριν κυβερνώντες, δεν θα ψήφιζαν τα Μνημόνια στη χώρα μας...
Αυτά τα Μνημόνια της προδοσίας, που φτύνουν κατάμουτρα την αντίσταση του 1940 και όλα τα δεινά που πέρασε ο ελληνικός λαός ως το 1945 από τη γερμανική κατοχή, βάζουν σε σκέψη όλους όσους γνωρίζουμε ιστορία...Κι απορούμε πως ακόμα αυτοί οι άνθρωποι έχουν το θράσος να πολιτεύονται κοροϊδεύοντας τους αφελείς...
Κουράστηκε ο ελληνικός λαός να μασάει τις ψευτιές των "δήθεν" που καραδοκούν στη γωνία για τις θέσεις εξουσίας. Κι επειδή ο ελληνικός λαός δεν ξέρει την αλήθεια, γιατί η όλη μας ιστορία γράφτηκε καθοδηγούμενη μονόπλευρα, υποφέρει του καθενός προδότη τις αποφάσεις που πριν κυβερνούσε τον τόπο.
Κι αν σήμερα στους δρόμους των ελληνικών πόλεων και χωριών, υπάρχει μια όψη "κατοχής μνημονίων" που πέρασε ως οικονομική κρίση, κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν, πως αποτελούν ΣΥΝΕΧΗ ΥΒΡΗ στους άταφους νεκρούς 1940-1945, στους άγνωστους στρατιώτες του 1940-1945, στους αμέτρητους πεινασμένους της εποχής μας, στους άνεργους της εποχής μας, στα καταχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά της εποχής μας, στους ταλαίπωρους συνταξιούχους της εποχής μας που έκλεψαν τη σύντατξή τους και στους χιλιάδες αναγκαστικά "εξόριστους" Έλληνες κι Ελληνίδες που άλλαξαν πατρίδα στις ημέρες μας, για να επιβιώσουν.

Αν "Η Ελλάδα του 1940" είναι μόνον μια αργία για κάποιους, σήμερα είναι Κυριακή και τριπλή γιορτή, για πραγματική περισυλλογή και σκέψη των γεγονότων αυτής της ημέρας. Μια ημέρα, που δεν γιορτάζει η χώρα μας με χαρά την έναρξη του πολέμου, αλλά την αντίσταση σε αυτόν τον πόλεμο!
Το ΟΧΙ του 1940 είναι ΟΧΙ αντίστασης, για αυτήν την συμφωνία του ΕΚΑΧ (1937) η οποία μπήκε σε σχέδιο εισβολής, γιατί δυστυχώς η κυβέρνηση εκείνης της εποχής (1937) την είχε αποδεχτεί και αφορά δυστυχώς και την Κύπρο, που ήταν τότε δυστυχώς αποικία των Βρετανών.
Αν ο πόλεμος άφησε πίσω του αμέτρητους νεκρούς, η εισβολή έχει γίνει σε συνέχεια δίχως όπλα...Διχοτομημένη Κύπρος, ΕΟΚ, Ε.Ε., και Μνημόνια με αβάσταχτους φόρους στα τιμολόγια του ρεύματος (τιμή kwh, Ρυθμιζόμενες χρεώσεις, Δημοτικά τέλη), ΕΝΦΙΑ και TAXIS σε όλα τα αγαθά (τρόφιμα και προϊόντα παντός είδους, υπηρεσίες κ.λ.π.). Ενωμένη Ευρώπη κι ενωμένοι Βαλκανικοί λαοί και αγωνίζεται να μπει στην Ε.Ε. και η Τουρκία. Γιατί άραγε; 
Η ενότητα είναι καλή, αλλά δίχως πολεμικές διαθέσεις από όσους είναι σε αυτήν την ΈΝΩΣΗ.
 Αν λοιπόν το ΟΧΙ του 1940 ένωσε τους Έλληνες τότε ν΄αντισταθούν στην εισβολή αυτής της εκμετάλλευσης των αγαθών και της ενότητας των λαών, στην πορεία αυτό το ΟΧΙ που κόστισε αμέτρητους νεκρούς, έγινε ΝΑΙ στην πορεία των ετών που ακολούθησαν. Κι αυτό είναι η πραγματικότητα την οποία βιώνει η χώρα μας από το 1945 και μετά με τις ιστορικές μνήμες ζωντανές, απ΄ όλα τα γεγονότα τα ιστορικά έτσι όπως διαδραματίζονται. Αν λοιπόν όλα τα οικονομικά σκάνδαλα αφήνουν τον ελληνικό λαό ή μάλλον μια κομματική παράταξη πολιτικής προπαγάνδας του ελληνικού λαού αδιάφορο, δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να υποθέσω, για το τι συμβαίνει σε αυτήν την αγαπημένη μου Πατρίδα, την οποία την έχουν ξεσκίσει τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων μεμονωμένων ανθρώπων. Μια Πατρίδα, την οποία πολεμούν για να μη νοικοκυρευτεί ποτέ ευλογώντας την με το φόβο της αμαρτίας, του 666 και της συνεχούς καταστροφής.
Αν λοιπόν, οι "δήθεν" Έλληνες κι Ελληνίδες, αγαπάνε την Πατρίδα μας, ας ξεκολλήσουν από την εμμονή τους να κυβερνήσουν τον τόπο κι ας δουν όλα τους τα λάθη κατά το παρελθόν κι ας αλλάξουν νοοτροπία, γιατί ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό με συνεχείς καταστροφές. Η αντίδραση με την "παρέλαση" των διαδηλώσεων ας πούμε, ας αλλάξει νοοτροπία, γιατί οι καταστροφές που έχουν γίνει κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, είναι ένας μικρός εσωτερικός πόλεμος, από ομάδες που θυμίζουν "αμόρφωτο κοπάδι". Κι είναι το ίδιο καταστροφικό κοπάδι που γράφει συνθήματα σε τοίχους και δεν έχει αφήσει καμιά αισθητική καλή όψη στα κτήρια αυτής της Πατρίδας.
Λέμε ΝΑΙ λοιπόν στην Ενότητα και ΟΧΙ στην καταστροφή αυτής της ενότητας, για ατομικά κομματικά συμφέροντα απ΄όπου  κι αν προέρχονται κι αυτή είναι η μεγαλύτερη αντίσταση ενός υγιούς λαού. Να είναι ενωμένος για το δικό του συμφέρον κι όχι για τα συμφέροντα άλλων λαών. 
Ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Τίποτα δεν επιστρέφει πίσω ατόφιο, όπως ήταν πριν. Η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. κι είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες κι όχι μεμονωμένοι Έλληνες. Ας δούμε θετικά το παρόν και με όνειρα θετικά το μέλλον.
Ας αγωνιστούμε για τα συμφέροντά μας μέσα σε αυτήν την Ε.Ε. κι ας υπερασπιστούμε όλον τον ελληνικό πλούτο, τον οποίο έχει η πατρίδα μας, ενωμένοι κι όχι μέσα στις κομματικές παρατάξεις ξεχωριστά και διχασμένοι. Οι πολιτικές τοποθετήσεις των κομμάτων έχουν και κάποια όρια κι αυτά δεν μπορούν να τα ποδοπατούν οι αρχηγοί των κομμάτων, με βλέψεις να φέρουν κάτι καλό στη χώρα μας μόνον και εάν αυτοί κυβερνούν. Το 2018 ας δούμε σφαιρικά την ανθρωπότητα με Δημοκρατικό βλέμμα και σκέψη βασισμένη σε Αρετές κι όχι μέσα από τη ματιέρα την κομματική του καθενός, που προσπαθεί να ξεσκίσει την κάθε υγιή ισορροπία.
Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Η Ελλάδα του 1940 και το σήμερα"© Νότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: