Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Νότα Κυμοθόη "Τιμώντας την Λογοτεχνία και την Ποίηση" Απαγγελίες 2024

 

Νότα Κυμοθόη 

"Τιμώντας την Λογοτεχνία και την Ποίηση" Απαγγελίες

Η Ποίηση κορυφαία της Λογοτεχνίας κόρη, τον μήνα Μάρτιο είχε την τιμητική της. Καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 του μήνα με εκδηλώσεις σε όλη την Γη. Η Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός-Ποιήτρια, από την αρχή του μήνα, έλαβε μέρος σε μια σειρά από πολλές ποιητικές εκδηλώσεις, τιμώντας την Ποίηση, που είναι η κορυφαία της Λογοτεχνίας Τέχνη.
Αποδεχόμενη τις Προσκλήσεις έλαβε μέρος και απήγγειλε:

1)  ΛΑΜΙΑ 31 Μαρτίου 2024, The Blind Pig
Στην παραπλεύρως εικόνα, η Νότα Κυμοθόη αποδεχόμενη την Πρόσκληση του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και της Δημόσιας - Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας, απαγγέλλει Ποίησή της με τον τίτλο "Γυναίκα", από την ομότιτλη υπό έκδοση ποιητική συλλογή της. Η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, ήταν αφιερωμένη στην εκ Φθιώτιδος από την Υπάτη σπουδαία Ποιήτρια Αγανίκη - Αινιάνος Μαζαράκη (1838-1892). 
Η Ποίηση που απήγγειλε η Νότα Κυμοθόη με τον τίτλο "Γυναίκα", κατατέθηκε στα χέρια της Πρόεδρου του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων κ. Λίλη Τσώνη.

Πρόκειται για τον 6ο Μαραθώνιο Ποίησης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μεγάλη στον Πολυχώρο The Blind Pig της πρωτεύουσας του νομού Φθιώτιδος την Λαμία. Πλήθος κόσμου, Ποιήτριες και Ποιητές, μέλη και φίλοι των δυο φορέων διοργάνωσης, ήρθαν για να παρακολουθήσουν τις απαγγελίες των ωραίων ποιημάτων.
  Το Δ.Σ. του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων με την σπουδαίας προσωπικότητας Πρόεδρό του κ. Λίλη Τσώνη, αγκάλιασε με αγάπη σαν στοργική μητέρα όλα τα μέλη, δίνοντας άπλετο χρόνο για τις απαγγελίες της Ποίησης του κάθε συμμετέχοντος Ποιητή και Ποιήτριας.
Η όμορφη εκδήλωση πλαισιώθηκε από τις υπέροχες μελωδίες μουσικής του σαξοφωνίστα Θανάση Φυσέκη και του κιθαρίστα Αλεξάνδρου Χασιώτη.
2) ΑΘΗΝΑ 21 Μαρτίου 2024, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ):
 Την επίσημη ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η Νότα Κυμοθόη, αποδεχόμενη την Πρόσκληση προσήλθε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), μαζί με Ποιητές και Ποιήτριες από όλο τον κόσμο.
  Απαγγέλλει Ποίησή της στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ, σε πλήθος κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος. Επέλεξε Ποίησή της δημοσιευμένη στο δίγλωσσο ποιητικό βιβλίο της με τον τίτλο στην ελληνική γλώσσα "ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΩΡΕΑ" και στην αγγλική γλώσσα "UNIVERSE'S BEQUEST" σε μετάφραση από τον Aristaios Lykeiarxes (D.M.P.) στο ίδιο βιβλίο και οι δύο από τις Εκδόσεις Όστρια 2023.

Απήγγειλε στην ελληνική γλώσσα  α) "Των λαών το γεφύρι" που έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και κυκλοφορεί σε Ανθολογίες Ποίησης. Είναι βραβευμένο Ποίημα, μαζί με άλλα Ποιήματά της στην ιταλική γλώσσα, που μεταφράστηκαν από την Anna Maria Benedini το 1992 μεταφράστρια του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών και βραβεύτηκαν  από την AKADEMIA 
UNIVERCALE "FEDERICO II DI SVEVIA" με το OSCAR "Antonietta di Bari Bruno" PRIMA CLASSIFICATA SEZIONE: POESIE INFEDITE EUROCONCORSO DI POESIA το 1992 στην Ιταλία Υπό την Αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού της Ιταλίας και το Υπ. Πολιτισμού της Ελλάδος! Αυτό το Ποίημα έχει άμεση σχέση με τον αρχαίο ελληνικό Πολιτισμό, την διάδοση της αρχαίας ελληνικής σκέψης κι ελληνικής γλώσσας και της Ποίησης. 
Στην αρχαία Ελλάδα ο υιός του πατέρα Θεών κι ανθρώπων Ζηνός, ο Θεός Απόλλων είναι ο Θεός της Ποίησης. Αυτός λοιπόν ο Θεός Απόλλων είναι το Ποίημα "Των λαών το γεφύρι" της Νότας Κυμοθόη. Έχει δημοσιευτεί και στο βιβλίο της "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Δοκίμια εκδόσεις Οι ΑΙΝΙΆΝΕΣ 2017, ως αφιέρωση στον υιό της.
και β) Απήγγειλε το Ποίημά της με τον τίτλο "Αυτή είναι η Ελλάδα", που έχει σχέση με το ελληνικό Φως της πατρίδας μας, την ελληνική φιλοξενία, το πανανθρώπινο αρχαίο ελληνικό Πνεύμα, τις διαχρονικές αρχαίες ελληνικές αξίες και τα διαχρονικά αρχαία ελληνικά ιδανικά. Για τα ιερά και όσια της ελληνικής παράδοσης και την ομορφιά της Ελλάδας.  Ποίηση που έγραψε στον Καναδά όπου ζούσε κι είναι διαχρονική!
  

Προσκεκλημένη από τον σπουδαίο παγκοσμίως, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης Τμήμα Μουσικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών   κ. Αχιλλέα Γ. Χαλδαιάκη. 
3) ΑΘΗΝΑ 20 Μαρτίου 2024, ΣΑΡΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ:

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) πραγματοποιήθηκε στο Σαρόγλειο Μέγαρο Αθηνών. Ήταν αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό. Η Νότα Κυμοθόη αποδεχόμενη την Πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) απήγγειλε Ποίησή της στο Σαρόγλειο Μέγαρο Αθηνών. 
Η Νότα Κυμοθόη επέλεξε να απαγγείλει ένα μικρό μέρος Ποίησή της με τον τίτλο "ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ". Πρόκειται για την βραβευμένη Ποίησή της με το Α΄ Βραβείο Ποίησης το 2021 από Καθηγητές Πανεπιστημίου στον Ι΄ Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, για τα 200 χρόνια εορτασμού της Ελλάδας (1821-2021)  ανεξαρτησίας από την τουρκική σκλαβιά και την τιμή της ελληνικής επανάστασης του 1821!
Η Ποίησή της αυτή, πρώτη φορά ακούγεται σε απαγγελία δημοσίως. Η Ποιήτρια ευελπιστεί να ακουστεί δημόσια όλη της αυτή η Ποίηση έκτασης τεσσεράμισι ( 4 και 1/2 ) σελίδων. Είναι Ποίηση, που μιλάει για Ελλάδα!
 Την εκδήλωση παρακολούθησε η ευγενής παρουσία του κ. Νικολάου Κούκη Προέδρου του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, μαζί με μέλη και φίλους της Ποίησης και του Πολιτισμού.

Η Ποίηση της Νότας Κυμοθόη "ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ" είναι δημοσιευμένη στην ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ το 2021 στην Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στην Ακαδημία Αθηνών, σε πολλές Δημόσιες Βιβλιοθήκες, Προξενεία, Προεδρικά Μέγαρα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και Ακαδημίες στο εξωτερικό καθώς και σε πολλά Πανεπιστήμια που διδάσκεται η ελληνική Λογοτεχνία και Ποίηση. Την χαιρετίζει ο τότε Υφυπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού κ. Δημήτρης Μπουκόνης.

4) ΑΘΗΝΑ 5 Μαρτίου 2024, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ:
Η Νότα Κυμοθόη αποδεχόμενη την Πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας απήγγειλε Ποίησή της. 

Η Νότα Κυμοθόη αποδεχόμενη την πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας προσήλθε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Απήγγειλε Ποίησή της με τον τίτλο "ΓΥΝΑΙΚΑ" από την υπό έκδοση ποιητική της συλλογή με τον ίδιο τίτλο.


Σπουδαίες προσωπικότητες των Ελληνικών Γραμμάτων της Τέχνης, της Διανόησης, του Ελληνικού Πολιτισμού, Ποιήτριες και Ποιητές, Ηθοποιοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Δημοσιογράφοι και απλοί άνθρωποι, παρακολούθησαν την απαγγελία Ποίησης!

Η Ποίηση ενώνει την ανθρωπότητα και η Νότα Κυμοθόη συμβάλει με την παρουσία της και την ποιοτική της ποιητική γραφή στην διάδοση του ελληνικού Πνεύματος των γραμμάτων, των τεχνών και του ελληνικού Πολιτισμού! 


                                                ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΑΣ ΚΥΜΟΘΟΗ