Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Νότα Κυμοθόη "Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού"

 Νότα Κυμοθόη "Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
 Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού"
   Ευγνωμονώ την πατρίδα μου Ελλάδα, για όλη την έμπνευση οπού μου έδωσε, με αφορμή τα 200 χρόνια εορτασμού μας, της απελευθέρωσης από την σκλαβιά του οθωμανικού ζυγού, με την επανάσταση του 1821.
   Η Ποίησή μου, με τίτλο "Ελλάδα αγάπη μου", απέσπασε το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στον Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό, που διεξήγαγε η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 2021 με θέμα: Ελλάδας προσκλητήριο 1821 - 2021... κοιτίδα του πνεύματος, του πολιτισμού και της ειρήνης".
   

Η κριτική επιτροπή ήταν: 
     Σωκράτης Δεληβογιατζής Καθηγητής Φιλοσοφίας του ΑΠΘ, Ζήτα Καλογιάννη συγγραφέας- ποιήτρια, Νέλλη Λαγάκου συγγραφέας -ποιήτρια, Δημήτρης Μπουκόνης πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού-ποιητής-ζωγράφος, Αντώνης Μπουσμπούκης Καθηγητής Γλωσσολογίας του ΑΠΘ, Ανέστης Μωυσιάδης ποιητής -ιατρός, Αθανάσιος Τρίψας συγγραφέας -ποιητής, Antre Moriac συγγραφέας-ποιητής, Antonio Rontieri συγγραφέας-ποιητής. Ευγνωμονώ την κριτική επιτροπή!

   Η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ εξέδωσε τις συμμετοχές όλων σε ένα βιβλίο, μια καλαίσθητη ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ, που αποτελεί πραγματικό κόσμημα. 

 Απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Συγχαίρει την ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ για την πολύχρονη και ουσιαστική πολιτιστική, κοινωνική και εθνική προσφορά της και τη δυναμική παρουσία της στην πνευματική δημιουργία και ανάταση της Πατρίδας μας. Συγχαίρει θερμά όλους τους Ποιητές και όλες τις Ποιήτριες που λάβαμε μέρος στον διαγωνισμό και μας εύχεται νέες εμπνεύσεις, επιτυχίες και διακρίσεις. 

Ο Πρόεδρος της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ κ. Δημήτρης Μπουκόνης Ποιητής και Ζωγράφος, τονίζει πως στον διαγωνισμό αυτόν πήραν μέρος Ποιητές και Ποιήτριες από Ελλάδα κι εξωτερικό. Τα έργα όλων παρουσιάζονται στην ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ 2021, την οποία αποστέλλει σε ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς και στις σπουδαιότερες βιβλιοθήκες της χώρας μας και στον απόδημο Ελληνισμό. Η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Πνευματικό Κέντρο τους Δελφούς, με τμήματα απόδημου Ελληνισμού, συνεδρίων, εκδόσεων, λογοτεχνίας, μουσικής, εικαστικών, τεχνών, θεάτρου, λαογραφίας και κοινωνικής προσφοράς καλύπτει πολλούς τομείς δράσης με παραρτήματα σε πόλεις της χώρας μας και του εξωτερικού.

   Ευγνωμονώ όλους όσους εργάστηκαν για την υπέροχη αυτή έκδοση της Σειράς: "ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ"!

  Ευγνωμονώ όλους τους αναγνώστες της Ποίησης κι όλους όσους τιμούν τους Ποιητές και τις Ποιήτριες. Η Ποίηση ασκεί παιδεία εκ των άνω προς τα κάτω. Εύχομαι τα νέα παιδιά να εμπνέονται και να αισιοδοξούν. Σας ευχαριστώ όλους εγκάρδια.

Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός, Ποιήτρια!