Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Νότα Κυμοθόη "Η αρχαία ελληνική Μετόπη του Παρθενώνα ως Ευαγγελισμός"

Νότα Κυμοθόη
"Η αρχαία ελληνική Μετόπη του Παρθενώνα ως Ευαγγελισμός"

Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ακρόπολης, υπάρχει μια αρχαία ελληνική Μετόπη, από τον αρχαίο Ναό Παρθενώνα της Θεάς Αθηνάς, της Ακρόπολης των Αθηνών. Η ιστορία είναι αληθινή, καθώς ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος (347 μ.Χ.-395 μ.Χ.) της Νέας Ρώμης Ανατολής
( ή Βυζάντιο), που τον ονόμασαν Μέγα κι΄ αυτόν, γιατί κατέστρεψε τους αρχαίους ελληνικούς ναούς, έχει ως αρχιστράτηγο τον Γότθο Αλάριχο Α'(376 μ.Χ.-410 μ.Χ.) Χριστιανοί και οι δυο και καταστροφείς του αρχαίου ελληνικού Πολιτισμού.
Μετά τη Β΄ οικουμενική Σύνοδο (381 μ.Χ.) στην Κωνσταντινούπολης, ήρθε στην Αττική ο Αλάριχος Α΄ την οποία λεηλάτησε, αλλά την αρχαία Αθήνα δεν την πείραξε, γιατί είχαν μετατρέψει με διαταγή του Μέγα Θεοδοσίου τον Παρθενώνα σε ναό της Παρθένου Αθηνιώτισσας όπως τον μετονόμασαν και λάτρευαν οι ορθόδοξοι Επίσκοποι βεβηλώνοντας την θεϊκή Ενέργεια της Θεάς Αθηνάς. Με εντολές όμως του Μέγα Θεοδοσίου και των χριστιανών Επισκόπων και τις υποδείξεις τους, έφτασε στην Ελευσίνα το 396 μ. Χ. κι ολοσχερώς κατέστρεψε στην επιδρομή του τα Ιερά των αρχαίων Θεών κι έβαλε τέλος στα Ελευσίνια Μυστήρια. Ο Παρθενών μετατράπηκε σε ναό λατρείας της Παρθένου Αθηνιώτισσας (προσωνύμιο) που ταύτισαν με την Παρθένο Θεά Αθηνά, που λάτρευαν οι αρχαίοι Έλληνες στον Παρθενώνα.

Ολόγυρα από τον Ναό του Ιερού Παρθενώνα, υπήρχαν φτερωτές παραστάσεις σε Γλυτπά, οι γνωστές αρχαίες Νίκες, τις οποίες οι χριστιανοί Επίσκοποι έβλεπαν ως Αγγέλους. Αυτές δεν τις πείραξαν αλλά τους ενέπνευσαν για την όλη καταστροφή και την μετέπειτα ταύτιση με όλα όσα έπλασαν για το "δόγμα" της νέας θρηκείας του χριστιανισμού, το οποίο με συζητήσεις και οικουμενικές συνόδους νομοθετούσαν. Οι παραστάσεις των Γλυπτών του Ιερού Παρθενώνα αποτέλεσαν ιερά κλειδιά γνώσης καθώς και όλο το τελετουργικό από τα Ελευσίνια Μυστήρια για τις τελετές και τις λειτουργίες του χριστιανισμού.
Αλλά και όλα τα Γλυπτά και οι παραστάσεις των αρχαίων ελληνικών Ναών των Θεών του Ελληνισμού με όλα τα ιερά του σύμβολα (περιστέρια, άμπελος, κρασί, παγώνι, φτερωτές Νίκες, Τετρακτύς κ.α.) αποτέλεσαν σπουδαίο μέρος για την νέα θρησκεία του χριστιανισμού εκείνη την εποχή.

Το αρχαίο σπήλαιο της Μεγάλης Θεάς Γαίας ή Πανγαίας των αρχαίων Μυστηρίων, το σπήλαιο γέννησης του αρχαίου Θεού Διόνυσου ταυτίστηκε με το σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Ι. Χριστός. Και όλη η ιστορική παράδοση μαζί με αυτήν του Ορφέα πήρε τη θέση της για το πως θα διαμόρφωναν τις παραστάσεις απεικόνισης και για τη γέννηση του Ι. Χριστού. Κοινά σημεία υπάρχουν πάρα πολλά, αν ο κάθε ερευνητής αναγνώστης ψάξει να διαβάσει και να μάθει, με πνεύμα καθαρό κι όχι φανατισμένο από όσα του έχουν έως τώρα διδάξει. Η εικόνα παραπλεύρως αποτελεί έκθεμα στη Στοά του Αττάλου στην Αθήνα κι είναι του 330 π. Χ., ένα Γλυπτό ανάγλυφο κι αφιέρωμα του Νεοπτολέμου, από το Δήμο Μελίτης Εικονίζεται το αρχαίο σπήλαιο του θεού Πανός, όπου ο Θεός Ερμής παραδίδει το θείο βρέφος Διόνυσο στις Νύμφες, υπό το βλέμμα του Πατέρα Θεών κι Ανθρώπων Ζευ, του Θεού Απόλλωνος και της Θεάς Δήμητρας. Ο Διόνυσος Σωτήρ και "θείο βρέφος" γεννήθηκε από την Παρθένο Σεμέλη. Ονομαζόταν στην αρχαία εποχή "ο καλός Ποιμήν" και οι ιερείς του κρατούσαν ποιμενική ράβδο. Βρέθηκε στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας
και μοιάζει με την παράσταση της φάτνης όπου έχουμε κατά νου κατά την γέννηση του υιού της Παρθένου Μαρίας.

Στην εικόνα εδώ παραπλεύρως, παρατηρούμε προσεκτικά την πομπή της παράστασης οπού ο αρχαίος Έλληνας Γλύπτης, έχει παραστάσεις με τις αρχαίες ελληνικές Φτερωτές Νίκες. Τα αρχαία Φτερωτά όντα, οπού συνόδευαν τις αρχαίες τελετουργίες και λάτρευαν τις ουράνιες δυνάμεις τους οι αρχαίοι Έλληνες και οι αρχαίες Ελληνίδες αλλά κι ο αρχαίος κόσμος που είχε Μυηθεί και λάμβανε μέρος στην τέλεση των ιερών τελετουργιών. Είχαν συνηθίσει να βλέπουν παραστάσεις με φτερωτές αρχαίες Νίκες. Τις θεωρούσαν πηγές Δύναμης! Και η Θεά Αθηνά κρατά στο ένα της χέρι μια Φτερωτή Νίκη. Ήταν λοιπόν πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθούν και να μη καταστραφούν από τους χριστιανούς Επισκόπους, γιατί διευκόλυναν το έργο τους στο να πείσουν ευκολότερα τους όσους εκείνη την εποχή έπειθαν να προσκυνήσουν τη νέα θρησκεία του χριστιανισμού. Τα αρχαία ελληνικά Φτερωτά όντα ονομάστηκαν Άγγελοι ( φέρνουν καλά νέα) και Αρχάγγελοι (τα αρχαία καλά νέα) στην προσπάθειά τους να αντικαταστήσουν την αρχαία ελληνική λατρεία με τη νέα του χριστιανισμού. Κι ενώ έκλεβαν όλες τις αρχαίες ιερές ιδέες κατέστρεφαν στη συνέχεια τα αρχαία ελληνικά Ιερά, τσάκιζαν τα αγάλματα, κατηγορούσαν την αρχαία ελληνική θρησκεία "ειδωλολατρική" και οδηγούσαν στον θάνατο με ποινές τους λάτρεις της.

Η Μετόπη (αυτή της εικόνας παραπλεύρως) με την παράσταση Ένθρονης Θεάς Ήρας προστάτιδας του γάμου και της Φτερωτής Ήβης ορθίας Φτερωτής Νίκης, την ταύτισαν με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ κι όλη την Γλυπτή αρχαία Ελληνική Μετόπη του Παρθενώνα της Θεάς Αθηνάς, με τον Ευαγγελισμό της Μαρίας μητέρας Ι. Χριστού. Κατέστρεψαν την αρχαία Ελληνική Μετόπη, για να μη διακρίνεται καλά, ενώ περιέσωσαν ολόγυρα τις άλλες Μετόπες στον Παρθενώνα (μέσα στον οποίο είχαν χτίσει χριστιανικό ναό) με τις Φτερωτές Νίκες ολόγυρα (βρίσκονται στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ακρόπολης). Στην Γ΄ οικουμενική Σύνοδο το 431 μ.Χ. στην Έφεσο έδωσαν τον ελληνικό τίτλο Θεοτόκος=αυτή που τίκτει Θεό, στην Μαρία μητέρα του Εμμανουήλ Ιησού Χριστού. Από εδώ είναι και η ιδέα για τα φτερωτά αγγελάκια, τα οποία απεικόνιζαν σε πίνακές τους με τη δική τους φαντασία οι ζωγράφοι της Δύσης. Ταύτισαν την Μαρία Θεοτόκο με την Παρθένο Θεά Αθηνά και τον Αρχάγγελο Γαβριήλ με την παράσταση της Φτερωτής Ήβης. Η αρχαία Φτερωτή Ήβη σε αυτήν την Ιερή Μετόπη του Παρθενών ήταν η αγγελιοφόρος του θεϊκού ζεύγους Δία και Ήρας. Δείτε την εικόνα, με προσοχή, ακριβώς εκεί όπου στέκει ο επισκέπτης και παρατηρήστε με πολύ-πολύ προσοχή. Διακρίνεται η φτερωτή Ήβη και καθιστή η Θεά Ήρα.
Οι άλλες ιερές Μετόπες, τα γνωστά παγκοσμίως Γλυπτά του Παρθενώνα, αφαίρεσε ο Έλγιν και ακόμα βρίσκονται στο βρετανικό Μουσείο της Μεγάλης Βρετανίας, παράνομα.
Η αλήθεια είναι μια και δεν μπορεί να είναι δυο. Μήτε μπορεί κανείς να κατηγορεί την αρχαία ελληνική θρησκεία ειδωλολατρική, από θρησκευτικό φανατισμό, έλλειψη γνώσεων και φιλοδοξία για την θρησκευτική κοσμική εξουσία θρησκευτικών θρόνων ανθρώπων επί γης. Ο Θεός δεν είναι προς χρήση των θρησκευτικών ομάδων για κοσμική εξουσία τους, οπού διαχωρίζουν την ανθρωπότητα με ψεύδη, σπέρνοντας μίσος και δημιουργώντας εχθρούς. Η γνώση είναι καλό να διαδίδεται κι όχι να κρύβεται σκόπιμα. Απαιτούμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και στη θέση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ακρόπολης!!!
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός
Photography art and writer Kymothoe Nota©Νότα Κυμοθόη
Copyright ®Νότα Κυμοθόη