Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Νότα Κυμοθόη "ΕΡΩ" Νέα Ελληνική Ποίηση

 

Νότα Κυμοθόη 
"ΕΡΩ" 
Νέα Ελληνική Ποίηση
Τον Αύγουστο 2023 οι εκδόσεις Όστρια κυκλοφόρησαν το νέο βιβλίο μου ΕΡΩ. Είναι αφιερωμένο στον Έρωτα! Τον θεϊκό Έρωτα, για μια καλύτερη κι ομορφότερη ζωή. Είναι μια βελτιωμένη έκδοση της προηγούμενης έκδοσης του ομότιτλου βιβλίου μου το 1999, που είχε δημιουργηθεί μεγάλη συζήτηση γύρω από αυτό το βιβλίο, τότε.
Αξίζει να διαβαστεί και να μελετηθεί με προσοχή κι όχι ρηχότητα, από τους αναγνώστες. Έχει θέματα για συζήτηση πολλά κι ερεθίσματα για δημιουργία θεμάτων. 

Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί ένα μοναδικό εικαστικό έργο ζωγραφικής μου του 2001 με τίτλο " Διοτίμα και Έρως" τρίπτυχο σε ξύλο (0,100cmX0,64cm) μικτής τεχνικής, εμπνευσμένο από αυτό το βιβλίο Ποίησής μου.
Και το οπισθόφυλλο είναι εξαιρετικό σε αυτό το βιβλίο! 


Το ίδιο έργο κοσμεί και το οπισθόφυλλο μαζί με ένα μέρος από την Ποίηση μου...
Έτσι απλά, γιατί η χαρά ευδοκιμεί στο είδος εκείνο των ανθρώπων που έχουν μάθει να ανανεώνονται. Γιατί ο κόσμος είτε μας αρέσει είτε όχι έχει αξίες πολλές κι όταν κατορθώσουμε πραγματικά να δούμε πως τα δυο του όμικρον είναι γεμάτα ζωή, η ζωή προχωρά και ο Πλανήτης είναι όμορφος  και τίποτα, μα τίποτα δεν πάει χαμένο!

Το βιβλίο μου "ΕΡΩ" καθώς και το δίγλωσσο βιβλίο μου "Σύμπαντος δωρεά" /"Universe's bequest" μεταφρασμένο από τον Ελληνο-Καναδό Καθηγητή που υπογράφει Aristaios Lykeiarxes (D.M.P.), που και αυτό εκδόθηκε μέσα στο Καλοκαίρι 2023, βρίσκονται και τα δυο στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, στην Αθήνα Ελλάδα και στις εκδόσεις Όστρια!

Η αγάπη μου να σας συνοδεύει. Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός, Ποιήτρια

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ το βιβλίο ΕΡΩ από τις εκδόσεις Όστρια!

https://ostriaeditions.com