Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Νότα Κυμοθόη "Ποιητική Μυσταγωγία Δελφοί" 2023 με την Π.Ε.Λ.

Νότα Κυμοθόη
"Ποιητική Μυσταγωγία Δελφοί"
2023 με την Π.Ε.Λ.

Απαγγελία Ποίησής μου, από το βιβλίο μου ΕΡΩ εκδόσεις Όστρια 2023, στην Ποιητική Μυσταγωγία, στους Δελφούς με την Π.Ε.Λ. υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Βράδυ Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023 με ήχους φλάουτου, στον πανέμορφο κήπο της αίθουσας εκδηλώσεων "Συμπόσιο" των Δελφών, πλάι στην πισίνα. Η Π.Ε.Λ. (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών), παραμονή διεξαγωγής των 38ων Πανελλήνιων Λογοτεχνικών Αγώνων Ποίησης, διοργανώνει την σπουδαία αυτή βραδιά. Μέρος από το βιβλίο μου ΕΡΩ Νέα Ελληνική Ποίηση, εκδόσεις Όστρια 2023, απήγγειλα, για τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους. Ευχαριστώ όλους σας!


Οι Λογοτέχνες Ποιητές, που δεν συναγωνιζόμαστε στους Ποιητικούς Αγώνες σύμφωνα με τον κανονισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), απαγγείλαμε Ποίησή μας την παραμονή διεξαγωγής των Ποιητικών Αγώνων. Ένας θεσμός 38 ολόκληρων ετών που διεξάγεται στην καθιερωμένη αίθουσα εκδηλώσεων "Συμπόσιο" στους Δελφούς. Μια Ποιητική Μυσταγωγία, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται! Απαγγέλλουν οι όσοι είναι μέλη της Π.Ε.Λ. αλλά και φίλοι, ΜΟΝΟΝ ΠΟΙΗΣΗ! Κι αυτό για την ΤΙΜΗ και για τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ του ΘΕΣΜΟΥ των ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΛΦΩΝ!
Οι παλαιότεροι στο χώρο αυτόν, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της, θυμόμαστε αυτόν τον θεσμό και επιθυμούμε να είναι σεβαστός από τους νεότερους στην Π.Ε.Λ., γιατί η Ποίηση είχε την τιμητική της!..

Ξεκίνησε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 7:00μ.μ. η εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός Ποιητικής συνεύρεσης Ποιητών, λογοτεχνών, συγγραφέων και φίλων. Οι φίλοι και τα μέλη της Π.Ε.Λ. απαγγέλουμε Ποίησή μας με συνοδεία εγχόρδων, στον θαυμάσιο χώρο εκδηλώσεων "Συμπόσιο" των Δελφών. Μια μουσική και ποιητική Πανελλήνια συνάντηση Λογοτεχνών! Ένας θεσμός της Π.Ε.Λ. με σπουδαιότητα μεγίστη. Γιατί η ΠΟΙΗΣΗ είναι ΙΕΡΗ και είναι ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ στους ΔΕΛΦΟΥΣ! Γι΄ αυτό και διεξάγεται εδώ σε αυτόν τον ιερό τόπο το βράδυ και την άλλη ημέρα στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών! Είναι ένα 2ήμερο ΠΟΙΗΣΗΣ κι όχι άλλου είδους λογοτεχνίας. Η εκδήλωση μας έδωσε χαρά μεγίστη στον εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο της αυλής, πλάι στην πισίνα με τους ήχους της σπουδαίας Ορχήστρας Δωματίου της Καλαμάτας, που μας χάρισαν σπουδαίες ερμηνείες. Συγκεκριμένα τα Μουσικά Σχήματα «Μελίγυρις» και «Μουσικό Δίφωνο» που αφιλοκερδώς μας πρόσφεραν τις υπέροχες μελωδίες τους με την καθοδήγηση του Μαέστρου της Φιλαρμονικής Καλαμάτας Κώστα Νικολέα. Ευγνωμονώ! Αλλά ιδιαίτερα την Φιλοθέη Μαστέα που άπλωσε τους ήχους φλάουτου στην όμορφη νύχτα!


Η Ποίηση μαζί και η Μουσική αυτής της Ποιητικής Μυσταγωγίας των 38χρόνων διεξαγωγής του θεσμού από τη Π.Ε.Λ. απλώθηκε στον ορίζοντα των Δελφών ως ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ στον αρχαίο Θεό της Ποίησης και της Μουσικής Απόλλωνα! Οι παρευρισκόμενοι χαρήκαμε την όμορφη συντροφιά και απολαύσαμε την εκδήλωση!


Συγχαρητήρια για την υπέροχη διοργάνωση και το θαυμάσιο δείπνο με τους χορούς! Σας ευχαριστώ!
Στην εικόνες όπου απαγγέλω διακρίνονται: Η σπουδαία Μουσικός Φλάουτου Φιλοθέη Μαστέα, η Λογοτέχνης Νούλη Τσαγκαράκη των Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε.Λ., ο Λογοτέχνης Μανώλης Μελισσουργάκης μέλος της Π.Ε.Λ. και παραπλεύρως οι Λογοτέχνες και οι φίλοι της Π.Ε.Λ. που παρακολουθούν την εκδήλωση!
Ευχαριστώ όλους σας!

Συγχαρητήρια για την Ποιητική Μυσταγωγία στις 30 Σεπτεμβρίου 2023!
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός, Ποιήτρια μέλος της Π.Ε.Λ. /Kymothoe Nota