Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Νότα Κυμοθόη "Της Παναγίας Μητέρας Θεού"

                          Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

        Νότα Κυμοθόη "Της Παναγίας Μητέρας Θεού"


Μέσιασε ο μήνας Αύγουστος (15 Αυγούστου σήμερα) ή Μεταγειτνιών (αφιερωμένος στον Απόλλωνα Θεό), όπως τον έλεγαν οι αρχαίοι Αθηναίοι και στο αττικό ημερολόγιο, προφανώς γιατί λόγω της ζέστης άλλαζαν κατοικία. Το ίδιο κάνουν και σήμερα οι άνθρωποι. Η Αθήνα, πρωτεύουσα της χώρας Ελλάδα, είναι ως ακατοίκητη από τους γηγενείς και μόνον τουρίστες (κάτοικοι από άλλες χώρες) περιφέρονται. 
Σήμερα, 15 Αυγούστου κι ο ελληνισμός αλλά κι ο χριστιανισμός τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου. Όλη η Ελλάδα γιορτάζει, αλλά κι όλη η γη γιορτάζει!!!
Στο πρόσωπο της Παναγίας τιμάται η Μεγάλη Μητέρα όλων των ανθρώπων επάνω στη γη. Η Μαρία δεχόμενη το άγγελμα του Αρχαγγέλλου Γαβριήλ για τη γέννηση του υιού Θεού, είπε : "Ας γίνει το θέλημά του"!
Αυτό δεν κάνει και κάθε γυναίκα, η οποία επιθυμεί ν΄αποκτήσει παιδί; Δέχεται με αγάπη στα σπλάγχνα της αυτό το θεϊκό δώρο ζωής!!!
Αλλά η έλευση ζωής στο σώμα της Μαρίας σηματοδοτεί την αιωνιότητα της ζωής και την μετουσίωση της σαρκικής φύσης σε θεϊκή!..Αυτή η ζώσα οντότητα μέσα στο σώμα της γυναίκας έχει την ευλογία και τη δύναμη να συνεχίζεται η ζωή των ανθρώπων αιώνια. Δίχως την ευσέβεια αυτής της ευλογίας ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει το θεϊκό μεγαλείο της ενέργειας αυτής!!! 
Η Μαρία μετουσιώνει όλη εκείνη την αρχαία ενέργεια και λατρεία της Μεγάλης Μητέρας  Θεάς, της Πανγαίας, η οποία λατρεύτηκε σε όλον τον κόσμο!!!
Πολλά έχουν γραφτεί για την ημέρα αυτή, για τα πολλά θαύματα που έχουν γίνει, για την λατρεία της με πολλά ονόματα (επίθετα και προσωνύμια) σε διάφορα μέρη της Ελλάδας κυρίως. Κάθε ελληνικό νησί έχει και την δική του Παναγιά!!! Αλλά, όπως και να ονομάζεται η μεγάλη της "Χάρις", η Παναγία είναι Μία και είναι η Μεγάλη Αγία Μητέρα Θεού, που το όνομά της ήταν Μαρία ή Μαριάμ.
 Ταυτίστηκε ο Θεός με τον υιό της Εμμανουήλ Ιησού Χριστό!!! Από το γεγονός της Κοιμήσεώς της, πέρασαν περίπου 600 χρόνια για ν' αποφανθούν οι άνθρωποι μετά από πολλές συνελεύσεις και συζητήσεις να την αποκαλέσουν Θεοτόκο...


Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Η Μαρία, κόρη της Άννας και του Ιωακείμ, γεννήθηκε δίχως ωάριο κι εδώ έχουμε ένα  "θαύμα", διότι μια γυναίκα όταν σε μεγάλη ηλικία έχει περάσει το στάδιο της γόνιμης ηλικίας της, δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά, γιατί δεν έχει ωάρια. Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε η τεχνητή γονιμοποίηση, όπως υπάρχει σήμερα. Η Μαρία λοιπόν, έφερε την "ευλογία Θεού ως κόρη Θεού", στα σπλάγχνα της μητέρας της Αγ. Άννας!.. Θέλει καθαρή συνείδηση για να κατανοήσει κάποιος άνθρωπος της εποχής μας, αυτό οπού τότε έγινε. Θέλει υπέρβαση της σαρκικής αντίληψης, διότι μόνον με πίστη Θεού, κατανοούνται τα "πνευματικά" γεγονότα...ως μεταφυσικά φαινόμενα ή θαύματα (αδύνατον να συμβούν από καθημερινούς ανθρώπους)

Αν ανατρέξουμε στην ιστορική πορεία και τον πολιτισμό των λαών, θα βρούμε πολλά στοιχεία λατρείας που αφορούν την "πίστη" στη Μεγάλη Μητέρα Θεά...
Επιτρέψτε μου λοιπόν, μέσα από μια μεγάλη έρευνα, να καταθέσω κάποια στοιχεία ιστορικά-πολιτισμικά, τα οποία, αποτελούν στοιχεία λατρείας των λαών για το θέμα...
                     

Οι αρχαίοι Έλληνες της Κρήτης ή Κρήτες, λαός με τον σπουδαίο Μινωικό πολιτισμό, λάτρευαν τη Μεγάλη Θεά Μητέρα και με εντυπωσιάζει η ομοιότητα  στην αναπαράσταση της Παναγίας μέσα στα ιερά των ορθοδόξων εκκλησιών σήμερα, με τα χέρια υψωμένα σε δέηση προς τον επουράνιο Θεό!!!
Η στάση αυτή, φανερώνει μια στάση σώματος, μέσα από το οποίο διοχετεύονται από το Σύμπαν υπερδυνάμεις ενέργειας ευετηριακής μορφής την ανάλογη εποχή με την κατάλληλη προετοιμασία σώματος και πνεύματος!!! Η λατρεία της Μεγάλης Θεάς Μητέρας στη Μινωική Κρήτη, είχε περάσει στην περιοχή της Ανατολής, αλλά και στην περιοχή όπου ζούσαν οι γονείς της Μαρίας Θεοτόκου και η ίδια η Μαρία=Παναγία Θεοτόκος, στην περιοχή του σημερινού Ισραήλ! Η γνωστή αρχαία 17άπολις των αρχαίων Ελλήνων στην περιοχή εκείνη (10πολις μνημονεύεται και διασώζεται στη Βίβλο των Ιουδαίων, των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Ορθοδόξων Χριστιανών και στην ιστορία των Εβραίων), είχε καταστραφεί από τον πόλεμο πριν την εποχή, που αναφέρεται η γέννηση της Μαρίας Θεοτόκου αλλά και η γέννηση του υιού της Χριστού. Το ότι ζούσαν σε πενιχρή κατάσταση οι γονείς της και οι συγγενείς της, αλλά πίστευαν πολύ στο Θεό, επιτρέψτε μου να σκεφτώ, πως η καταγωγή της Μαρίας, ίσως να συνδέεται με τους αρχαίους εκείνους κατοίκους των αρχαίων ελληνικών πόλεων και των αρχαίων Ελλήνων που κατοικούσαν στην αρχαία ελληνική 17άπολη (η αρχαία 10πολη) κι ήταν από τους διασωθέντες μετά τις πολεμικές καταστροφές των όσων πολέμων είχαν προηγηθεί. Αυτή όμως η απεικόνιση της Παναγίας μέσα στα ιερά των ορθοδόξων εκκλησιών, με έχουν βάλει σε σκέψη μεγάλη, καθώς ο τύπος αυτός απεικόνισης, έχει μεγάλη σημασία για τη μελέτη της αρχαίας λατρείας των Μινωιτών στην Ανατολή!!!
                     

Η λατρεία της αρχέγονης Μητέρας, της προϊστορικής Θεάς ή Μεγάλης Μητέρας Θεάς, δεν είχε σβήσει στην εποχή εκείνη οπού η αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου πέρασε στα χέρια των Ρωμαίων. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν ήταν σε θέση να σβήσει στην Ανατολή, τη λατρεία της Μεγάλης Μητέρας Θεάς. Επιβιώνει με διάφορες μορφές και ονόματα κι αν σκεφτούμε πως η Κύπρος ήταν ακριβώς απέναντι από το Ισραήλ (όπου συμβαίνουν όλ΄αυτά τα γεγονότα), στην Κύπρο λατρευόταν η αρχαία Ελληνίδα Θεά Αφροδίτη (θεά του Έρωτα), αλλά η λατρεία της προϊστορικής Μεγάλης Μητέρας Θεάς, χάνεται στα βάθη των αρχαίων αιώνων. 
                       

Η Σεβαστή Αφροδίτη ή Αιδοία (όπως τη χαρακτηρίζει ο ομηρικός ύμνος 6), παρίσταται από ένα μικρό αγαλματάκι του 3.000 π.Χ., αλλά η λατρεία της στην Κύπρο μεταφέρθηκε από τους αρχαίους κατοίκους της Κρήτης πολύ πιο πριν...Αυτό το αγαλματάκι εξελίσσεται στο γνωστό ανθρωπόμορφο - σταυρικό και λατρευτικό Κυπριακό "σταυρό".
                        

Η λατρεία της Μεγάλης Μητέρας Θεάς στην Ανατολή εμφανίζεται ως "Βασίλισσα των Ουρανών" με τα ονόματα Αστάρτη και Ιστάρ αλλά και ως Ινάνα, που συμβόλιζε αφ΄ ενός την ευφορία αλλά και τη σεξουαλικότητα και την τιμούσαν τουλάχιστον για 3.000 χρόνια. 
Η Μεγάλη Μητέρα Θεά επικρατεί σε όλη την Ανατολή και αν δούμε μια εκπληκτική αρχαιολογική ανασκαφή, που έφερε στο φως δυο σπουδαίες επιγραφές σε όστρακα πίθου, που βρέθηκαν στο Κουντιλλέτε Αζρούτ (Χορβάτ Τεμάν) στο Νεγκέβ, μένουμε άφωνοι. Ο αρχαιολογικός τόπος είναι στα Δυτικά της πόλης Χεβρώνας, μια πόλη η οποία ταυτίζεται με τη Βίβλο και μετά από έρευνα βρήκα αυτές και διαβάζουμε αυτά οπού οδηγούν σε μεγάλη έρευνα. Διότι οι επιγραφές γράφουν :
1Η επιγραφή= " Ο Γιαχβέ της Σαμάρειας/ο φύλακας και η Ασερά του".
2Η επιγραφή= "Ευλογημένος να είναι ο Ουριγιάχου από τον Γιαχβέ και την Ασερά του, από τους εχθρούς του Εκείνος τον έσωσε".

Η Ασερά (άνω εικόνα) ήταν αρχαία Θεά της οποίας η λατρεία φτάνει ως την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στην περιοχή του Ισραήλ. Μητριαρχική καθαρά λατρεία, αν και απαγορευμένη αλλά και καταδικασταία σε διωγμό από την πατριαρχία των Εβραίων. Ο καθηγητής αρχαιολογίας William G. Dever στο βιβλίο του "Did God Have a Wife?" (Είχε ο Θεός σύζυγο;), γράφει πως το 90% των κατοίκων στην αρχαία Παλαιστίνη (της 1ης αλλά και 2ης χιλιετίας των πρώτων αιώνων της 1ης Π.Κ.Ε.) ζούσαν απομονωμένοι σε διάσπαρτες αγροτικές ομάδες ακόμα και την εποχή που η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα της ενωμένης Μοναρχίας τους. Οι κάτοικοι αυτοί, πίστευαν σε μια θρησκεία αδέσμευτη και διαφορετική από αυτήν που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη και στις εβραϊκές γραφές της. Πίστευαν στη Μητριαρχία, δηλαδή στη Μεγάλη Μητέρα Θεά, η οποία είχε πολλές εκφράσεις λατρείας της αρχαίας Θεάς Αφροδίτης και που έφταναν ως την "ιερή πορνεία" μέχρι την εποχή του 330 μ. Χ. (κλείστηκαν όλοι οι λατρευτικοί οίκοι κι  όλα τα ιερά από τον αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνο). Η λατρεία αυτή ήταν γνήσια Μητριαρχική!!!
Η Ασερά, όπως ονομαζόταν η Μεγάλη Μητέρα Θεά, ήταν σύζυγος του ανώτερου Θεού της περιοχής ταυτιζόμενη με τη Σελήνη (Γιαρίχ) ενώ ο Θεός με τον Ήλιο (Σάπς). Πριν από την Ασερά οι εβραϊκές καββαλιστικές γραφές αναφέρονται στην ύπαρξη της Σεκινά ως ερωτικής συντρόφου του Γιαχβέ και πιστοποιούν ιερή σεξουαλική ένωσή τους. 
Η λατρεία της Μεγάλης Μητέρας Θεάς είναι εδραιωμένη χρονικά σε όλους σχεδόν τους αρχαίους πολιτισμούς πριν την "Πατριαρχική" λατρεία. Σε όλη σχεδόν την Παλαιστίνη υπάρχουν λατρευτικά στοιχεία για τη Μεγάλη Μητέρα Θεά ως και στις καλυμμένες βιβλικές αναφορές της Ασερά. Την αναφέρει ως "υψηλοί τόποι", ως "ιερά άλση" ή "ξύλινοι πόλοι", που είναι τα ιερά σύμβολα της Θεάς Ασερά και ταυτίζεται πλήρως με την "ιερή σοφία των δέντρων", καθώς ταυτίζεται η Θεά Ασερά με τον κορμό ενός δέντρου.
Μελετώντας όλα αυτά, έρχεται στο νου μου αφ΄ ενός το "δέντρο του Παραδείσου" στη Βίβλο με το "προπατορικό αμάρτημα", το οποίο ταυτίζεται μάλλον με την "ιερή πορνεία" της Θεάς Αφροδίτης και έπεται συνέχεια...σε όλη την αρχαία γνώση...
Διότι η Βαβυλώνια αιχμαλωσία, η παραμονή στην Αίγυπτο και όλα τα αρχαία κείμενα στη Βίβλο, νομίζω αποτελούν ένα προϊόν λογοτεχνικό της ευνοημένης τάξης εκείνη την εποχή στην Ιερουσαλήμ και όλων των "θεολογούντων" ώστε να αναπτύξουν μια Μονοθεϊστική υπόθεση πιστευτή, που δημιούργησε τον Γιαχβέ... Αλλά για εμένα, αποτελεί ένα μεγάλο "κλειδί" γνώσης κι ευχαριστώ γι΄αυτό, όλη τη σοφία των ιερών κειμένων...
Νότια του όρους των Ελαιών ο βασιλιάς των Εβραίων ο Σολομών, είχε καθιερώσει ένα ιερό της Μεγάλης Μητέρας Θεάς με την ονομασία "Παρθένος της Θάλασσας", δηλαδή της αρχαίας Θεάς Αφροδίτης, η οποία λατρευόταν με αυτήν την ονομασία και στην περιοχή της Σιδώνας.
Την ίδια εποχή, λατρεύεται η Μεγάλη Θεά Μητέρα ως Ίσιδα στην αρχαία Αίγυπτο, απ' όπου οι Ιουδαίοι πραγματοποίησαν τη μεγάλη τους έξοδο...
Η Ίσιδα είναι προστάτης της  μητρότητας (θυμίζει εδώ την παράσταση της Θεοτόκου με το Χριστό), της γονιμότητας, του έρωτα κι είναι αυτή η "Μεγάλη Μητέρα Θεά του Ουρανού", ταυτιζόμενη με τη "Μεγάλη Μητέρα Θεά" της Σαμοθράκης αλλά και την "Κουροτρόφο" Μεγάλη Ορθία Θεά των αρχαίων Αρκάδων. Επίθετο το οποίο αργότερα οι υμνογράφοι περιλαμβάνουν υμνώντας την Θεοτόκο Μαρία Μητέρα του Ιησού Χριστού ως "Κουροτρόφο Παρθένο".
Η λατρεία της Μεγάλης Θεάς Μητέρας ταυτιζόταν άλλοτε με την Δήμητρα, άλλοτε με την Ήρα, άλλοτε με την Άρτεμη, άλλοτε με την Ουράνια Θεά Αφροδίτη!
Σε αρχαία ρωμαϊκά κείμενα βρίσκουμε: «Ήρθα σ’ εσένα, Λούκιε, συγκινημένη από τις προσευχές σου εγώ, η Μητέρα του σύμπαντος, η Κυρία όλων των στοιχείων της φύσης, το αρχέγονο τέκνο των αιώνων, η ισχυρότερη απ’ όλους τους θεούς, η βασίλισσα των νεκρών, η πρώτη ανάμεσα στα ουράνια όντα. Στο πρόσωπό μου φανερώνονται όλοι οι θεοί και οι θεές. M’ ένα μου νεύμα κυβερνώ τα αστροφώτιστα ύψη του ουρανού, την ευεργετική αύρα της θάλασσας και τη θρηνητική σιωπή του κάτω κόσμου. Mία και μόνη είμαι θεότητα, μα η οικουμένη με λατρεύει με διάφορες μορφές, ποικίλες τελετές και πολλαπλά ονόματα. Oι Φρύγες, οι πρώτοι άνθρωποι στη γη, με ονομάζουνε Mητέρα Θεά της Πεσσινούντας· οι αυτόχθονες της Aττικής Kεκροπία Aθηνά· οι Kύπριοι με αποκαλούν Παφία Aφροδίτη· οι Kρήτες τοξοβόλοι Άρτεμη Δίκτυννα· οι τρίγλωσσοι Σικελοί Στυγία Περσεφόνη και οι αρχαίοι κάτοικοι της Eλευσίνας Δήμητρα.»

Το Σεπτέμβριο του 2016 μια αρχαιολογική ανακοίνωση βοηθά την όλη μου έρευνα, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως το άνω άγαλμα της αρχαίας Θεάς Κυβέλης, που βρέθηκε στην περιοχή Κουρούλ Καλεσί της επαρχίας Αλτίνορδου στα Κοτύωρα της σημερινής Τουρκίας. Χρονολογείται ως εύρημα της εποχής του 2.100 π. Χ. και είναι μαρμάρινο, ύψους 1,10 μέτρα και ζυγίζει 200 κιλά. Παριστάνεται η Μεγάλη Μητέρα Θεά Κυβέλη καθισμένη σε θρόνο, σε μια περιοχή της επαρχίας Ορντού ΒΔ της Τουρκίας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. 
         Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Αναφέρεται στη Θεογονία του Ησιόδου η Κυβέλη ως "Γαία" η Μεγάλη Μητέρα Θεά του Ζηνός (Δία), του Ποσειδώνα, του Άδη και ως γυναίκα του Κρόνου που γλίτωσε τα παιδιά της από αυτόν και συνδέεται με την Κρήτη (έκρυψε εκεί τον Ζευ) και λατρεύτηκε ως Μεγάλη Μητέρα Θεά των Θεών!.. Αλλά έρχεται στο νου μου η μεγάλη λατρεία που τρέφουν στην Παναγία οι Πόντιοι κι αυτό έρχεται από τα βάθη των αρχαίων αιώνων, που λάτρευαν την Μεγάλη Μητέρα Θεά, καθώς ακόμα έως και σήμερα η γυναίκα έχει ξεχωριστή θέση στην οικογένεια των Ποντίων. Τιμούν με ιδιαίτερη λατρεία την Παναγία Σουμελά!

Ευρισκόμενη λοιπόν σήμερα στην εποχή του 2018 μ. Χ. παρατηρώ το ιερό των ορθοδόξων εκκλησιών, στη λατρευτική σημερινή εορτή του 15Αύγουστου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κι εντυπωσιάζομαι από την απεικόνιση της Παναγίας με "υψωμένα χέρια" φέρνοντας στο νου μου τις βασικές απεικονήσεις λατρείας της Μεγάλης Μητέρας Θεάς ανά τους αιώνες και ιδιαίτερα αυτές της Μινωικής θρησκείας.

Η Μεγάλη Μητέρα Θεά ως Ίσιδα, ως Κυβέλη ή ως Ρέα είχε τις ίδιες ιδιότητες με αυτές της Γαίας της Πανγαίας, λατρευτής σε όλη την αρχαία εποχή.
Στο Βέρμιο η Μεγάλη Μητέρα Θεά παρίσταται με αυτό το εύρημα στο ιερό της που άνοιξε τις πύλες τους στις 6 Αυγούστου του 2017 και μας δίνει πολλά κλειδιά μελέτης, αφού κρατά στα πόδια της ένα "λιονταράκι", σύμβολο ιερό του Θεού Απόλλωνος.

Εικόνα της Παναγίας, ζωγραφική της Νότας Κυμοθόη © Νότα Κυμοθόη

Στη σημερινή εποχή μας η λατρεία της Παναγίας Μητέρας δεν είναι λατρεία Θεάς, αλλά τιμή και δόξα για τη Μητέρα οπού γέννησε το Θεό των χριστιανών. Ξεκινάει η αναφορά στο όνομά της από τη γέννησή της και λατρεύτηκε σε όλη σχεδόν τη γη, γιατί ταυτίστηκε με τη γνωστή λατρεία της Μεγάλης Μητέρας Θεάς της αρχαιότητας. 
Εικόνα της Παναγίας, ζωγραφική της Νότας Κυμοθόη © Νότα Κυμοθόη

Έχουν δοθεί στη Μεγίστη Χάρη της πάνω από τριακόσια ονόματα και προσωνύμια που αποδίδονται στις παραστάσεις εικόνων της και υπάρχουν παρακλήσεις αλλά και ύμνοι προς τιμήν της!!!
Εικόνα της Παναγίας, ζωγραφική της Νότας Κυμοθόη © Νότα Κυμοθόη

Η Παναγία τοποθετήθηκε ως Μητέρα Θεού και συνεχίζει στη γένεση ενός αρσενικού Θεού και υπάρχουν πολλές σκέψεις σχετικά με το μπέρδεμα που υπάρχει. 
1ον: Οι χριστιανοί την λατρεύουν ως Θεοτόκο, πιστεύουν πως γέννησε το Θεό, δηλαδή τον υιό του Θεού, δεχόμενη τον "Ευαγγελισμό" της από το Θεό,  με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ...δίχως ν΄αναφέρεται το όνομα του Πατέρα Θεού!!!
2ον: Οι μάρτυρες του Ιεχωβά δηλώνουν πως ο Ιησούς Χριστός είναι υιός του Γιαχβέ ή Ιεχωβά.

Ο μονοθεϊσμός με βάση την ανάπτυξή του στον χριστιανισμό, πέρασε από πολλά στάδια. Μέσα λοιπόν από τις έρευνές μας, παρατηρούμε πως αφ΄ ενός οι μάρτυρες του Ιεχωβά δεν  δέχονται την Παναγία ως Μητέρα Θεού, αφ΄ ετέρου υποστηρίζουν πως είναι "υιός του Θεού Ιεχωβά ή Γιαχβέ. Δηλαδή παρατηρούμε πως συνεχίζουν να καταδιώκουν τη "Μεγάλη Μητέρα Θεά" την "Ασερά" της αρχαιότητας, με αποκλειστική καθοδήγηση της ανθρωπότητας πως προέρχεται από τον "νομαδικό" κι αγροτικό λαό του Ισραήλ και τους  "πατριάρχες" του.
Επειδή η "θρησκεία" είναι θέμα πίστης αφ΄ ενός, αλλά και γνώσης αφ΄ ετέρου και δίχως γνώση, μόνο μπέρδεμα και φανατισμός υπάρχει ή αδιαφορία... καλό θα είναι να λαμβάνουν υπόψη τους οι άνθρωποι και τη γνώση που  βασίζεται σε ντοκουμέντα, κι αυτά, είναι όλες "γραφές" δηλαδή τα ευρήματα από τις αρχαιολογικές έρευνες και μελέτες των σπουδαίων επιστημόνων.
Χρόνια Πολλά, σε όλους τους εορτάζοντες και ας ευλογεί η ιερή της μνήμη όλων τους νόες, φανερώνοντας την αλήθεια για το Θεό στην ανθρώπινη πορεία επί γης!!!
(συνεχίζεται)
Νότα Κυμοθόη (Λογοτένης και Ζωγράφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: