Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Ευχαριστούμε τον Περικλή και την Ασπασία"

Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη
"Ευχαριστούμε τον Περικλή και την Ασπασία"
Ο αρχαίος Έλλην της κλασικής αρχαίας εποχής, ο Περικλής (494 π.Χ.-429 π.Χ.), στον οποίο οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για τα έργα πολιτισμού και όχι μόνον, οπού άφησε στην επίγεια πορεία του στους Αθηναίους και σε όλη την ανθρωπότητα. Όνομα περιτριγυρισμένο δόξα. Ήταν γιος του Ξανθίππου από τον Χολαργό.
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Ο Περικλής ήταν ρήτωρ σπουδαίος και με ηγετικές ικανότητες με τις οποίες κατόρθωσε να κρατήσει ενωμένους τους Αθηναίους σε μια εποχή ανάμεσα σε περσικούς και πελοποννησιακούς πολέμους. Μια εποχή, οπού κατόρθωσε να είναι ηγέτης της κλασικής Δημοκρατίας στη χώρα των αρχαίων Ελλήνων Αθηναίων πολιτών!
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Ο σπουδαίος αυτός ρήτωρ και στρατηγός, γνωρίστηκε με την σπουδαία Ασπασία, γυναίκα όμορφη και μορφωμένη για την εποχή της, με ξεχωριστά προσόντα. Ρήτωρ η ίδια και ποιήτρια στην υπέροχη οικία της, όπου σύχναζαν οι σπουδαιότεροι σοφοί δάσκαλοι της εποχής της, ποιητές και αρχαίοι συγγραφείς αλλά και στρατηγοί, όπως ο Περικλής, ηγεμών της Αθήνας. Έζησαν οι δυο τους μεγάλο έρωτα μέσα από τη δύναμη του οποίου χρωστάει ο οικουμενικός ελληνισμός την κλασική αρχαιότητά του, δηλαδή τον 5ο "χρυσό αιώνα" της ιστορικής κλασικής περιόδου.
Η Ασπασία είχε πολλά προτερήματα κι ένα από αυτά ήταν η σπουδαία της αντίληψη για τις λύσεις σε πολιτικά ζητήματα, γεγονός κι αιτία που έκαναν τον Περικλή να την επιλέξει για συμβία του γι΄ αυτήν την αρετή και το χάρισμα οπού είχε.
Οι δυο αυτοί άνθρωποι, όπως δυνατός ήταν ο έρωτάς τους, έτσι δυνατά κι αθάνατα είναι τα έργα τους.
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Η εποχή τους ονομάστηκε χρυσός αιών, κι ο βράχος της Ακρόπολης των Αθηνών, στολίστηκε με αθάνατα οικοδομήματα, που υμνούν τον ελληνισμό παγκοσμίως.
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Ο Παρθενών, αφιερωμένος στην αρχαία θεά Αθηνά, αποτέλεσε κι αποτελεί το σήμα κατατεθέν του κλασικού ελληνισμού και του οικουμενικού ελληνισμού, αδιακρίτως κομματικής και θρησκευτικής τοποθέτησης του κάθε νεοέλληνα. Ο οικουμενικός ελληνισμός, δηλαδή όλοι οι Έλληνες κι όλες οι Ελληνίδες οπού ζουν εκτός των γεωγραφικών συνόρων της χώρας Ελλάδας, αναγνωρίζουν τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη των Αθηνών αλλά και την Αθήνα, ως τόπο Δημοκρατίας!!!
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Σήμερα το 2017, όπου ο κόσμος αλλάζει, ας κρατήσουμε μόνον τα θετικά κι όλες τις θετικές γνώσεις του αρχαίου ιστορικού παρελθόντος, τιμώντας τον Περικλή και την Ασπασία, διότι δίχως τις δικές τους παρουσίες κι ενέργειες, δεν θα είχε η χώρα Ελλάδα, την αίγλη οπού έχει ιστορικά και πολιτισμικά.
Νότα Κυμοθόη

© Nότα Κυμοθόη 2009Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© 

© Νότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: