Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Νότα Κυμοθόη "Αμερικανοί Γερουσιαστές για επιστροφή Γλυπτών Παρθενώνα"

        Ο βρετανικός τύπος δημοσιεύει και σχολιάζει, πως δεκαοκτώ (18) Γερουσιαστές της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, ασχολούνται με ενδιαφέρον για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Έστειλαν μια επιστολή στον Βρετανό Πρωθυπουργό κύριο Μπόρις Τζόνσον, όπου γυρεύουν να επαναπατριστούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα το 2021 στην Ελλάδα.
             Ας ευχαριστήσουμε τους σπουδαίους αυτούς "φιλέλληνες" του αμερικανικού Κογκρέσου, για την πρωτοβουλία τους αυτή, που φανερώνει την αγάπη τους, για τον αρχαίο ελληνικό Πολιτισμό της χώρας μας. Η δράση τους αυτή, φανερώνει σε όλους μας την έκδηλη σημασία που έδωσαν στις αξίες του αρχαίου ελληνικού Πολιτισμού, ο οποίος έδωσε πολλά στην δημιουργία και ανάπτυξη Πολιτισμού στον δυτικό κόσμο. Ο σεβασμός και η αγάπη τους, για την κλασική αρχαιότητα, επιβεβαιώνει τον μεγάλο τους θαυμασμό για τη δημιουργία αυτών των Γλυπτών και τον δίκαιο αγώνα όλων μας να επιστρέψουν πίσω στη χώρα, όπου δημιουργήθηκαν.
         Ας ευχαριστήσουμε "προκαταβολικά" την καλή συνεργασία στις διαπραγματεύσεις των χωρών Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, ώστε να συμβεί το ευχάριστο αυτό γεγονός το 2021. Γιατί η θεϊκή ενέργεια της αρχαίας Θεάς Αθηνάς δεν έχει χαθεί. Κι επειδή όλα στην εποχή μας αλλάζουν, ευελπιστούμε πως αυτό θα συμβεί!!!