Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Νότα Κυμοθόη "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ":Δοκιμιο


                                                  φωτογραφία από το internet

Νότα Κυμοθόη "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" Δοκίμιο

Ως Ελληνίδα Λογοτέχνης και Ζωγράφος, έμαθα ν΄ αγαπώ όλο τον κόσμο, γιατί ζω με ανθρώπους απ΄όλο τον κόσμο.
Αλλά...επιτρέψτε μου να καταθέσω τις απόψεις μου, που αφορούν την "τρομοκρατία", αφ΄ ενός μέσα στην ίδια μου τη χώρα Ελλάδα, από Έλληνες προς Έλληνες, αλλά και την παγκόσμια μορφή τρομοκρατίας , έτσι όπως έχει εξελιχθεί.

Η ανωτέρω φωτογραφία, κυκλοφόρησε και κυκλοφορεί στο ιντερνέτ, από χριστιανούς ορθόδοξους, νοσταλγούς της βυζαντινής δόξας, μιας βυζαντινής αυτοκρατορίας που τα καλά και τα κακά της, διδάσκει η ιστορία... 
Ερευνώντας τις θρησκείες, ως μέρος πολιτισμού σε λαούς και χώρες, για τη διάδοση της γνώσης, έγραψα διάφορα βιβλία Ποίησης και Πεζογραφίας...αλλά και βραβεύτηκα για τη Λογοτεχνική πορεία μου η οποία συνεχίζεται...
 Στη χώρα μου Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, υπάρχουν ομάδες πολιτικές και θρησκευτικές...όπως υπάρχουν και σε άλλες χώρες. 
Η αντίληψη οπού έχουμε αποκτήσει "περί τρομοκρατίας", όλοι οι άνθρωποι που ζούμε στη χώρα Ελλάδα και στην Κύπρο είναι διαφορετική, από αυτή που έχουν οι άνθρωποι που ζουν σε άλλες χώρες, κι αυτό δεν είναι μόνον δική μου άποψη.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω τους ανθρώπους γιατί είναι της δικής μου εθνότητας ή άλλης εθνότητας, μήτε μπορώ να ξεχωρίσω τους ανθρώπους γιατί είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι ή ινδουιστές ή βουδιστές...

Όμως η βια που υπάρχει στο φανατισμό των ανθρώπων, η οποία κατευθύνεται από τη θρησκεία και την πολιτική ηγεσία, μ΄έχουν προβληματίσει...

Έχει χυθεί πολύ αίμα για να επικρατήσουν οι θρησκείες στον πλανήτη γη και για να στηρίζονται πολιτικοί ηγέτες, όπου κι αν ανήκουν στη γη...

Ο άνθρωπος σήμερα όποιας φυλής κι αν είναι, όποια εθνικότητα κι αν έχει κι όποιας χώρας πολίτης έχει απογραφεί, κάπου ζει. Αν είναι στη χώρα όπου γεννήθηκε ή έχει μετακινηθεί για να ζήσει, κουβαλάει μέσα στο νου και στον συναισθηματικό του κόσμο,  αφ΄ ενός διδασκαλίες κατεύθυνσης θρησκευτικής και πολιτικής άποψης ή απόψεων της χώρας προέλευσής του, αφ΄ ετέρου και προσωπικά του βιώματα. 
Μου γεννώνται κάποια ερωτήματα:
α) Αγαπάει τον εαυτό του ή τη χώρα προέλευσής του ο άνθρωπος στις χώρες μετακίνησής του;
β) Το συναίσθημά του πως είναι στη χώρα όπου έχει μετακινηθεί;

Αν λοιπόν εξετάσουμε τους δυο αυτούς παράγοντες, ίσως κάπου καταλήξουμε.

Ιστορικά, όλες οι μεταναστεύσεις έχουν αιτίες πολύ σοβαρές...
Η ιστορία των λαών που έχει πληγεί από "τρομοκρατία" είναι μέσα σε όλη την ανθρώπινη πορεία και τα αίτια είναι σχεδόν τα ίδια...
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ:
 α)Στην εποχή μας όμως η μορφή τρομοκρατίας τι μας διδάσκει; Διδάσκει η ιστορία των λαών; 
β)Πως δρα "ανισόρροπα" ένας μετανάστης σε μια χώρα όπου έχει μετακινηθεί ο ίδιος ή  οι προηγούμενες γενιές από αυτόν, όσον αφορά την ψυχοσωματική ισορροπία του; 
γ) Ποιο ρόλο έπαιξαν και παίζουν οι πολιτικές κατευθύνσεις και θρησκευτικές κατευθύνσεις της χώρας προέλευσής του σε σχέση με τη χώρα όπου είναι μετανάστης;
δ) Η ένταξή του στην νέα κοινωνία της χώρας όπου κατοικεί έγινε δίχως φανατισμό και βια (σεξουαλική, οικονομική, θρησκευτική, πολιτική, κοινωνική, ρατσιστική); 

Τι είδους ομάδες χρησιμοποιεί ο άνθρωπος σήμερα, για να βγάλει τις εντάσεις του;
Η θρησκεία, η πολιτική, οι ποδοσφαιρικές ομάδες τι ρόλο έπαιξαν και παίζουν, στη διαμόρφωση της τρομοκρατίας; Το σχολείο και γενικά η παιδεία, σε τι βαθμό φέρνει ευθύνη;

Όταν στις χώρες εσωτερικά, υπάρχει ένταση πολιτικών αντιπάλων, οι περισσότεροι μετανάστες που έχουν πρόβλημα επιβίωσης χρησιμοποιούνται από τις πολιτικές ή θρησκευτικές ομάδες της χώρας αυτής.

Τις περισσότερες φορές, ο άνθρωπος, δεν μπορεί να προσλάβει τα σύγχρονα μηνύματα και την εξέλιξη της ανθρώπινης ζωής και στην προσπάθειά του να τα συγκρίνει με τα όσα έχει μάθει, βρίσκεται αναστατωμένος σε μια μεγάλη εσωτερική σύγκρουση.

Αυτός ο εσωτερικός πόλεμος, δηλαδή η εσωτερική σύγκρουση του ανθρώπου, σε συνδυασμό με το συναίσθημα όπου έχει, δημιουργεί συγκρούσεις  και τρομοκρατία. 
Η τρομοκρατία είναι μια εσωτερική σύγκρουση, όπου σώμα και ψυχή μάχονται ν΄απελευθερωθούν από την τυραννία του "εγώ" το οποίο είναι η αιτία του πόνου και της θλίψης.
Η ψυχή βρίσκεται σ΄ ένα πεδίο μάχης, όπου το σώμα αγωνίζεται ενάντια στο κακό που πιστεύει πως είναι κακό για το "εγώ" της τυραννίας του σώματος, κι αγωνίζεται γιατί η τυραννία του Θεού την βασανίζει και πυρπολείται.

Τέτοιες συμπεριφορές που σήμερα χαρακτηρίζουν τους συνανθρώπους μας μιας ομάδας φανατικών που σπέρνουν το τρόμο, έχουν συμβεί και σε άλλες εποχές και η ιστορία της χώρας τους, έχει κάνει τις πολεμικές τους πράξεις "ηρωικές" για τη χώρα αυτή, ενώ για άλλες χώρες αποτελούν "τρομοκρατία" κι αυτοί έχουν κηρυχτεί "ήρωες", για να διδαχτεί η πολεμική άμυνά της χώρας. Οι  θρησκείες έχουν αναδείξει "άγιους" ανθρώπους μιας θρησκευτικής ομάδας οι οποίοι μπορεί να έχουν κατασφάξει άλλους ανθρώπους, οι οποίοι είναι διαφορετικής θρησκευτικής λατρείας από αυτούς.

 Οι δύο αυτές μορφές βίας, σήμερα στην πολιτισμένη κοινωνία των ανθρώπων, δεν έχουν κατανοηθεί από όλη την ανθρωπότητα που είναι φανατισμένη σε διάφορες μορφές θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων.

Τα διάφορα "προφητικά" βιβλία θρησκειών, αποτελούν τη μεγαλύτερη "θρησκευτική" βια που δημιουργεί ψυχολογική, ηθική και κοινωνική βια παγκοσμίως με τρόπο "διδασκαλίας" και πίστης στον Θεό.

Ο Λόγος στην ελληνική γραμματεία είναι η Λογική και δεν δύναμαι ως άνθρωπος, οπού αγαπώ ως Ελληνίδα όλη την ανθρωπότητα, να κατανοήσω μονομερώς αυτή την βία, οπού έχει επιβληθεί.

Ο Λόγος είναι Λόγος Φωτός εκ Φωτός κι όχι έτσι όπως έχει μονομερώς διαδοθεί. Η αλήθεια του Λόγου είναι:
"Αυτό οπού μισείτε αυτό σας καταστρέφει"...

Αυτή η εικόνα παραπάνω, οπού από ορθόδοξους χριστιανούς έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή θρησκευτικής βίας και δυστυχώς δεν την κατανοούν οι ορθόδοξοι ταγοί που αναλύουν τις "προφητείες"...

Η ρήση "'Έδωκεν αυτοίς ο Θεός πνεύμα κατανύξεως, οφθαλμούς του μη βλέπει και ώτα του μη ακούει... και το ήττημμα αυτών πλούτος εθνών", αφορά όλους όσους χρησιμοποιούν καταχρηστικά τον Λόγο Του αλλά και την Ενέργεια του Αγίου Πνεύματός Του, ως πολεμική μηχανή ενάντια σε λαούς με διαφορετικό τρόπο λατρείας Θεού.

Η ρήση "άχρις ου το πλήρωμα των εθνών εισέλθει", αφορά όλους όσους καταπάτησαν το Φως Του δοσμένο απ΄ αρχής σε αυτήν την περιοχή, όπου εικονίζει η παραπάνω φωτογραφία. Κι αφορά το Φως εκ Φωτός!..

Όταν κατανοήσει όλη η ανθρωπότητα τι σημαίνει, τότε ίσως κατανοήσει κι όλος ο κόσμος τι σημαίνει "Φως εκ Φωτός" και ποιοι τόσα χρόνια έστησαν αυτοκρατορίες επίγειες πολεμώντας τη "Σοφία Θεού" που είναι για όλους τους ανθρώπους!..

Εμάς όλους, που είμαστε γείτονες σε αυτήν την περιοχή, μας αφορά ο τρόπος οπού έχει στηθεί και μεθοδευτεί όλη η θρησκευτική και πολιτική βία, που αποτελεί τρομοκρατία για την ειρηνική συμβίωση τη δική μας και των μελλούμενων γενιών.

Οι καταστροφές δυστυχώς που έγιναν εις βάρος του Ελληνισμού κι όλου του πολιτισμού μας, είναι ιστορικά γεγονότα, τα οποία κάποιοι αφ΄ ενός δεν τα γνωρίζουν για να διδαχτούν από αυτά κι αφ΄ετέρου δημιουργούν νέα κοινωνικά δράματα και νέες κοινωνικές καταστροφές με την οικονομική κρίση που θέσπισαν.
                                                 φωτογραφία από το Internet
Αυτή η εικόνα με τα αμέτρητα πλήθη κυνηγημένων ανθρώπων από πολιτικές χωρών και από χρόνια προβλήματα, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο πλήγμα στην Μεσόγειο και στις χώρες γύρω από αυτήν αλλά και στο Αιγαίο και σε όλα τα νησιά της Ελλάδας και την Κύπρο και στο εσωτερικό της Ελλάδας.

                                                                           
Η Ελλάδα, χώρα της Ε.Ε. βιώνει μια οικονομική κρίση κι εξαθλίωση οικονομική του γηγενούς πληθυσμού της που είναι μια εσωτερική τρομοκρατία, η οποία εκπορεύεται από την πολιτική που ασκεί η Ε.Ε., αλλά και την τρομοκρατική διάθεση των πολιτικών κομμάτων κατά του κυβερνώντος κόμματος.
Η τρομοκρατία αυτή, δυστυχώς χρησιμοποιεί θρησκευτικό φανατισμό και βια που εξοντώνει εσωτερικά τους πολίτες της οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις.

Στην εποχή του 2015 κι ύστερα από τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα στη χώρα μου Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, έχει αναπτυχθεί ένας θρησκευτικός φανατισμός που καθημερινά δυναμώνει και αποτελεί τρομοκρατία εσωτερική μεταξύ όσων πιστεύουν Θεό χριστιανών και μεταξύ όσων ναι μεν είναι βαφτισμένοι χριστιανοί αλλά δεν είναι φανατισμένοι. Οι χριστιανοί ορθόδοξοι έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα τρομοκρατίας ενάντια στην ελληνική φιλοσοφία και στον ελληνικό πολιτισμό. Αυτός ο φανατισμός τους έχει δημιουργήσει πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές...Τα τελευταία χρόνια, με την διάδοση του ιντερνέτ, έχει αρχίσει να δημιουργεί αναρτήσεις με τρομοκρατικές διαθέσεις, οι οποίες με έχουν πολύ προβληματίσει...

Το ίδιο δυστυχώς κάνουν κι άλλες θρησκευτικές ομάδες που προέρχονται από το ισλάμ...Πολλοί άνθρωποι απέχουν από τα χριστιανικά τους καθήκοντα στη χώρα μου Ελλάδα, γιατί πάρα πολλοί ορθόδοξοι ιερείς, έχουν τελείως ...ξεφύγει, καθώς από το ιερό βήμα της εκκλησίας στην οποία ιερουργούν, σπέρνουν μίσος, οργή κι εκδίκηση στο ισλάμ.

Το ελληνικό στράτευμα είναι παιδιά Ελλήνων που πιστεύουν στο Χριστό!..
Το τούρκικο στράτευμα είναι παιδιά Τούρκων που πιστεύουν στον Αλλάχ!..

Με ανησυχεί ο φανατισμός των θρησκευτικών ομάδων των χριστιανών και μουσουλμάνων, καθώς και όλη η πολιτική αλλά και πολεμική διάθεση όλων, όσων συνεχίζουν να θέλουν να φανατίζουν με τον τρόπο τους ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε "εχθροί" οι Έλληνες και οι Τούρκοι.
Ευελπιστώ σε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα και ως γείτονες λαοί, να δούμε πραγματικά όλα όσα μας ΕΝΩΝΟΥΝ κι ΌΧΙ ΑΥΤΑ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ, γιατί βρισκόμαστε στο 2015 κι είμαστε Πολιτισμένοι λαοί...

Για όσους Έλληνες κι Ελληνίδες ερευνούμε την ιστορία μας, γνωρίζουμε πως ο Ελληνισμός υπάρχει χιλιάδες χρόνια πολύ πριν τον χριστιανισμό καθώς γνωρίζουμε κι όλες τις καταστροφές οπού έχει υποστεί ο Ελληνισμός από το δόγμα χριστιανισμός έτσι όπως θεσπίστηκε...

Το ότι σήμερα χαρακτηρίζουν οι φανατικοί χριστιανοί μέσα σε πολιτικά κόμματα "άθεο" τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το ότι χαρακτήρισαν και χαρακτηρίζουν "άθεους" τους όσους Έλληνες δεν κρατάνε "κομποσκοίνια", δεν έχουν γένια", δεν φοράνε μακριές φούστες στις εκκλησίες,  δεν δέχονται τη βια που οι ίδιοι δεν κατανοούν, σε κομματικές- πολιτικές ομάδες, επιχειρήσεις "βίας" με κλειστές πόρτες που αλλάζουν "ανασφάλιστους" εργαζόμενους ή επιβάλλουν μισθούς πείνας ή φιλανθρωπικές φιέστες και τα όσα γίνονται...με έχουν βάλει σε πολλές σκέψεις...

Μετά το κλείσιμο των συνόρων της Γαλλίας ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της πόλης Παρίσι και μετά τα όσα συμβαίνουν σήμερα στα Βόρεια σύνορα της χώρας Ελλάδας με τα Σκόπια, επιτρέψτε μου την παρακάτω δική μου ΠΡΟΣΕΥΧΗ...

"Ω! Θεέ της Παντοδύναμης Σοφίας συγχώρεσε όλους όσους πολεμούν το Φως Σου το Αληθινό οπού δόθηκε απ΄ αρχής και με αυτό Σου το Φως εξαφάνισε όλο το μίσος, την οργή, την εκδίκηση, την αντιπαλότητα για το Όνομά Σου, το οποίο δεν κατανοούν οι φανατικοί και μισαλλόδοξοι μέσα στο σχήμα διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων σε όποια χώρα κι αν κατοικούν. Συγχωρώ όλους όσους απ΄ αρχής πολεμούν όλη Σου τη Σοφία οπού δεν κατανόησαν, αλλά χρησιμοποίησαν επί ματαίω το όνομά Σου με οργή, βία, μίσος, έχθρα, αντιπαλότητα για προσωπική τους επίγεια δόξα και στέλνω Αγάπη και Φως απ΄τη δική Σου Αγάπη και το δικό Σου Φως σε όλους τους ανθρώπους για οικουμενική ειρήνη και οικουμενική Αγάπη και Φως ειρηνικό"
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη


© Νότα Κυμοθόη