Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Νότα Κυμοθόη " Έθνος Ελλήνων και χριστιανισμός"

                             Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

         Νότα Κυμοθόη "Έθνος Ελλήνων και χριστιανισμός"

Μελετώντας αρχαία ελληνική φιλοσοφία αλλά και τα ιερά γράμματα της βίβλου, συνειδητοποιώ τη μεγάλη πολεμική της δεύτερης εναντίον της πρώτης. Δηλαδή συνειδητοποιώ έναν πόλεμο ιδεών με μυστικισμό που χρησιμοποίησε θεμιτά κι αθέμιτα μέσα για να εξοντώσει την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Βαδίζοντας στην αρχαία Πνύκα, όπου στάθηκαν παγκοσμίου φήμης Ρήτορες, με το χέρι στη θέση της καρδιάς συνειδητοποιώ πως είμαι σ΄ έναν χώρο Πανίερο κι αυτός ανήκει καθ' ολοκληρίαν στον Ζευ τον αρχαίο Θεό του αρχαίου έθνους των Ελλήνων!
                               Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Απέναντί μου ακριβώς ο ιερός Παρθενών στον ιερό βράχο της Ακρόπολης αφιερωμένος στην Παρθένο Θεά  Αθηνά κόρη του Ζηνός (Διός) και οι περιπατητές θαυμαστές του να μιλούν σήμερα για τη Δημοκρατία, που μας θυμίζει την αρχαία ελληνική Δημοκρατία. 
Αναρωτιέμαι, όπως και πολλοί άλλοι υποθέτω, γιατί ποτέ δεν κυβέρνησαν οι αρχαίοι Φιλόσοφοι αλλά και οι αρχαίοι Σοφοί υπηρετώντας την αρχαία Δημοκρατία; Μέσα από τις ιδέες τους και τα γραφόμενά τους φανερώνουν την προθυμία αλλά και όλες τις ικανότητές τους να υπηρετούν την ανθρωπότητα και μάλιστα πολλοί από αυτούς υπήρξαν καλοί νομικοί αλλά και πολεμιστές. Ο Σόλων ο Αθηναίος ας πούμε που νομοθέτησε...
Διαβάζω για τον Στωϊκό Φιλόσοφο Χρύσιππο το εξής ως απάντησή του, όταν του ζητήθηκε να πολιτευτεί: "Αν πολιτευθώ πονηρά θα με σιχαθούν οι θεοί, αν πολιτευθώ χρηστά θα με σιχαθούν οι πολίτες".
Σε μια εποχή λοιπόν, οπού η γνώση του εαυτού αποτελούσε μεγίστη Αρετή καθώς και η πίστη στους αρχαίους θεούς κι όλη η γνώση από το Πανίερο Φως (Πνεύμα) του Θεού με ενέργειες δοσμένες από τους εκπροσώπους του θεούς και θεές από τις οποίες φωτίζονταν οι ιεροί Δάσκαλοι Σοφοί, Σοφιστές και Φιλόσοφοι διδασκόταν στους ενδιαφερόμενους μαθητές τους...
                      Ζωγραφική and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Ο Χριστός δίδαξε σε μια περιοχή όπου είχαν κατατροπώσει τους αρχαίους Έλληνες Ιερούς Δασκάλους, Σοφούς και Φιλοσόφους και είχαν ιδρύσει δική τους "θρησκεία" ως ένα κράμα μυστικισμού και δικής τους ιερατικής εξουσίας κι είπε ξεκάθαρα το "εγώ ειμί το Φως του κόσμου" εννοώντας όλο εκείνο το λησμονημένο Φως της Πανίερης Ιερής αρχαίας Διδασκαλίας του αρχαίου ελληνικού έθνους!..
Αυτά τα όσα γράφουν και με ταινίες κινηματογράφου μας μεταφέρουν για τη δίκη του, με βάζουν σε πολλές σκέψεις αφ΄ ενός για την καταδίκη του σε θάνατο, όμοιο με το θάνατο όλων των έως την εποχή του Ιερών Ελλήνων Δασκάλων στην περιοχή της αρχαίας 17πολης (ή 10πολης) των αρχαίων κατοίκων Ελλήνων, του σημερινού Ισραήλ, δηλαδή σε σταυρικό θάνατο. 
Ο αρχαίος ελληνικός και ιερός σταυρός (στην εικόνα είναι εύρημα στην Κύπρο) αποτελούσε ιερό σύμβολο λατρείας καθώς και ο αιγυπτιακός σταυρός των αρχαίων Ελλήνων στην Β. Αφρική. Η Ανάσταση του Χριστού συγκλόνισε τον τότε κόσμο στην εκεί περιοχή. 
Στο πέρασμα των χρόνων, η διδασκαλία του Χριστού, ο φόβος μαζί και τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνέχεια δημιούργησαν κατά την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μια σειρά από "δόγματα" δηλαδή νόμους και η διδασκαλία του Χριστού επισημοποιήθηκε.
Δεν θα εξετάσω εδώ τι ήταν και ποιος ήταν ο Χριστός. Αναφέρω μόνον πως έως το 530 π.Χ. και ο Κλεόβουλος ο Ρόδιος πολύ κοντά στην περιοχή του, στην Λίνδο της Ρόδου είχε διδάξει εκτενώς παρόμοια με όσα η ιερή διδασκαλία του Χριστού περιλαμβάνει κι αυτό το περίφημο "Αγαπάτε αλλήλους" το είχε διατυπώσει. Ήταν μέρος της Ιερής θρησκείας του Φωτός, στο οποίο πίστευε το έθνος των Ελλήνων!..
Αναρωτιέμαι πόση βία άντεξε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος. Αναρωτιέμαι πόση βία δέχτηκε ο ελληνισμός από τα επί σειρά ετών "δόγματα" δηλαδή νόμους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αρχομένης από το 330 μ.Χ. καθώς ο ελληνισμός και ο χριστιανισμός ήταν "συγκάτοικοι" στον ίδιο τόπο. Σε έναν τόπο ελληνισμού, όπου ο χριστιανισμός έπαιζε ένα παιχνίδι "βίας" αλλά και "πειθούς" για να επικρατήσει και να εξουδετερώσει τον ελληνισμό.
Η μεγάλη μου απορία είναι, πως η Α΄Αρχή της Ηθικής τάξης, όπου δόθηκε από το Ιερό Πνεύμα Θεού έκανε λάθος; Δηλαδή ο Θεός σταυρώνει τον υιό του τον μονογενή; Κάτι δεν λέγεται σωστά εδώ...
Μελετώντας συνειδητοποιούμε πως η αρχή της ηθικής τάξης που διδάσκεται την εποχή εκείνη του Χριστού, αλλά και αργότερα στην όλη πορεία επικράτησης της εξουσίας του ιερατείου στην Μ. Ανατολή, στην Β. Αφρική αλλά και στην τότε έδρα της ρωμαϊκής εξουσίας στην Ευρώπη, απέχει από όλη την Ιερή Διδασκαλία του Χριστού περί ηθικής.
Πως δηλαδή μπορεί να εφαρμοστεί η αρχή της ηθικής που δίδαξε ο Χριστός από τους εκπροσώπους του, όταν χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τον "χριστιανισμό" και τον Χριστό για εξουσία και βιοπορισμό τους με κερδοσκοπική και πολιτικοθρησκευτική διάθεση; Η απόστασή τους ανάμεσα στο Χριστό (Διδασκαλία του και πράξεις του) μεγαλώνει από τη διδασκαλία και τις πράξεις των εκπροσώπων του (Πατριάρχες, Επίσκοποι παντός βαθμού, Δεσποτάδες, Μητροπολίτες, ιερείς) που χρησιμοποιούν το χριστιανισμό για βιοπορισμό.
Οι χριστιανοί (ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, ευαγγελιστές, μάρτυρες Ιεχωβά,) έχουν μεταξύ τους αντιθέσεις πολλές. Σε ένα μόνον συμφωνούν όλοι μεταξύ τους, στην καταδίκη του ελληνισμού κατηγορώντας τον ως "ειδωλολατρεία" για την αρχαία του θρησκεία. Κι όμως οι χριστιανοί των πρώτων χριστιανικών χρόνων, χρησιμοποίησαν την αρχαία ελληνική Σοφία  των αρχαίων Ελλήνων Σοφών αλλά και Φιλοσόφων, δηλαδή τις απόψεις των "εθνικών" ή ειδωλολατρών αρχαίων Ελλήνων, χρησιμοποιώντας και κλέβοντας όλα τα τελετουργικά τους από τους αρχαίους ελληνικούς ναούς και από την τέλεση των αρχαίων Μυήσεων στα Ελευσίνια Μυστήρια.
Οι χριστιανοί των πρώτων χριστιανικών χρόνων που είχαν σπουδάσει αρχαία ελληνική φιλοσοφία στην αρχαία Αθήνα, στην αρχαία Αλεξάνδρεια αλλά και όσοι φοίτησαν σε σχολές-διδασκαλίας στην αρχαία Καππαδοκία όπου είχαν δράσει σπουδαίοι αρχαίοι Έλληνες Σοφοί καθώς και σε όλες τις αρχαίες ελληνικές σχολές που ήταν παντού σε όλη την Μ. Ανατολή, στον Πόντο, στην Μ. Ασία, στην Β. Αφρική και Β. Ευρώπη και στην αρχαία Σικελία, χρησιμοποίησαν όλα τα αρχαία ελληνικά συγγράμματα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και αρχαίας ελληνικής παιδείας. Χρησιμοποίησαν την αρχαία ελληνική λογοτεχνία, την αρχαία ελληνική μουσική, την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική, την αρχαία ελληνική τέχνη της κεραμικής, της αστρονομίας, των μαθηματικών, της μεταλλουργίας, της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, της αρχαίας ελληνικής ναυσιπλοΐας και αρχαίας ελληνικής στρατηγικής, των αρχαίων ελληνικών νόμων, θεσμών και δημόσιας-κοινωνικής-πολιτισμικής ζωής των αρχαίων του έθνους των Ελλήνων σε όλες αυτές τις περιοχές.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, όπως και κάθε λογικός άνθρωπος σήμερα το 2018, που είχε κάνει λάθος ο Πάνσοφος Θεός της Α΄ Αρχής δίδοντας όλα αυτά τα "αγαθά" στο έθνος των Ελλήνων, αυτό όπου με "δόγμα" καταδίκασαν;
Και για να μη πάμε τόσο παλιά, ας πάμε κατά την περίοδο της απελευθέρωσης του "ελληνισμού" από την τουρκοκρατία, τότε δηλαδή, οπού ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης Γρηγόριος ο Ε΄ αφόρισε τους φιλικούς και την επανάσταση του 1821 ως μη επιτρεπτή και την αποκήρυξε (σύμφωνα με τις γραφές εκείνων των χρόνων).
Αλλά, αν όλ΄ αυτά δεν πείθουν κανέναν, ας αναλογιστεί ο κάθε Έλλην και η κάθε Ελληνίδα όλες τις "προδομένες" πατρίδες του ελληνισμού έως σήμερα (διχοτομημένη είναι ακόμα η Κύπρος) κι ας αναλογιστεί πως ο χριστιανισμός με "ψευδή πειθώ" τελετουργικά,  καταστρέφει το έθνος των Ελλήνων, ευλογώντας το Ισραήλ, δίχως να έχει καμιά σχέση με τον Χριστό όλη αυτή η "χριστιανική εξουσία", που δεν έβαλε δυστυχώς το χέρι της στην τσέπη για το έθνος των Ελλήνων.  Το παιχνίδι παίζεται και για τα "μαύρα" πιόνια αλλά και για τα"λευκά" πιόνια το ίδιο. Σκοτώνονται στην α΄γραμμή αλλά και σε ενδιάμεσες διαδρομές, για το ποιου μέρους ο "βασιλιάς" θα επικρατήσει...
Επικαλούμαι το Φως του Πανίερου Θεού (Πνεύμα ο Θεός) της όλης αλήθειας Του, απ΄αρχής κόσμου έως και σήμερα, να φωτίσει κάθε άνθρωπο πάνω στη γη αυτή...