Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Νότα Κυμοθόη "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"



Νότα Κυμοθόη "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"
Σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2018, στην ΑΘήνα, ενωμένος ο ελληνικός λαός ύψωσε το ανάστημά του στο Σύνταγμα σε ένα ελληνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Οι άνθρωποι από κάθε περιοχή της ελληνικής γης και ολοκλήρου του πλανήτη όπου κι αν κατοικούν ήταν στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Ήμουν κι εγώ εκεί!!!Ελληνίδα πολίτης αυτής την όμορφης χώρας μαζί με φίλους, με φίλες, με ελεύθερους πολίτες που μπορούν να σκεφτούν με αγάπη το μέλλον αυτής της χώρας, γιατί την αγαπάμε!!!
Η πρόσβαση από το μετρό της Ακρόπολης ήταν εύκολη. Οι Αθηναίοι και οι κάτοικοι του νομού Αττικής άνετα και δίχως κανένα πρόβλημα συγκεντρώνονταν αργά-αργά και θαρρετά.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια προσήλθαν στο κάλεσμα για να δώσουν τη φωνή τους με της ψυχής τον παλμό Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!
Οι δρόμοι που οδηγούν στο Σύνταγμα είχαν μια συνεχόμενη κίνηση Ελλήνων πολιτών κάθε ηλικίας που προσπαθούσαν να φτάσουν ως την πλατεία Συντάγματος, που είχε στηθεί η κεντρική εξέδρα. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!
Από το πρωί αργά-αργά με βοηθό την ηλιόλουστη ημέρα του Φεβρουαρίου, με σύμμαχο τον Απόλλωνα και την Αθηνά και με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας, η προσέλευση ήταν άψογη!!!
Με την ελληνική μας σημαία στα χέρια, απλά και με σεβασμό αλλά και αγάπη για την πατρίδα μας, προσπαθήσαμε να φτάσουμε ως την πλατεία Συντάγματος. 
Η λεωφόρος Αμαλίας ήταν γεμάτη με παντός είδους προκηρύξεις...
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κάθε ηλικίας, γονείς με τα παιδιά τους στους ώμους, στα καροτσάκια για μωρά, 
ηλικιωμένες κυρίες με κινητικά προβλήματα, παιδιά κάθε ηλικίας τραγουδώντας τραγούδια για τη Μακεδονία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΟΡΥ Η ΧΩΡΑ...
Όσο πλησιάζαμε προς το Σύνταγμα οι δρόμοι ήταν ασφυκτικοί και το πέρασμα δύσκολο. Η οδός Ερμού, αδιαχώρητη. Η οδός Μητροπόλεως το ίδιο. Η οδός Φιλελλήνων αδιαπέραστη!..
Και διαβαίνοντας αργά με υπομονή ανάμεσα στους έμψυχους Έλληνες και τις Ελληνίδες που με μια φωνή δώσαμε το μήνυμα Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ φτάσαμε, με πολύ κόπο ως το Σύνταγμα...
και πάνω από τα κεφάλια όλων στον ουρανό υψωνόταν μια μεγάλη ελληνική σημαία στη μέση της πλατείας Συντάγματος, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν η φωνή των συντονιστών και των ομιλητών...
Κι όταν υψώθηκε με το γερανό η ελληνική σημαία ψηλά, υπήρξε ενθουσιασμός στον κόσμο, αλλά έσβησε μόλις άρχισε να μιλάει ο Μίκης Θεοδωράκης αποκαλώντας "αδέρφια μου φασίστες, τρομοκράτες, εθνικιστές...". Ακούγοντας να μιλάει με γλώσσα σκληρή και βλέποντας ολόγυρά μου τους ρασοφόρους από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια καθώς ήταν ανάμεσά τους κι άλλοι αδίστακτοι που ξεστόμιζαν βρισιές, σηκώθηκε η τρίχα μου και μια ανατριχίλα διαπέρασε το κορμί μου. Αυτό δεν ήταν συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αλλά μια μάζωξη εθνικοθρησκευτικοφασιστική έχοντας το Μίκη Θεοδωράκη ως ασπίδα, του οποίου τα τραγούδια αγκάλιασε ο κόσμος. Κι αυτό ήταν το πιο μεγάλο βέβηλο παρόν εκείνων που έστειλαν στα ξερονήσια τα καθαρά μυαλά και τον τότε Ποιητή Γιάννη Ρίτσο, του οποίου ακουγόταν η μελοποιημένη του Ποίηση  κι από πάνω καπάκι ψαλμωδίες και συνθήματα αλλοπρόσαλα που καμία σχέση δεν είχαν με τη Μακεδονία.


Για την Μακεδονία και την περιοχή στη βόρεια Ελλάδα που είναι ελληνική και για την ιερή ψυχή του Έλληνα Μακεδόνα Μεγάλου Αλεξάνδρου, υψώσαμε τη φωνή μας μαζί με όσους κατάφεραν να έρθουν σήμερα στην Αθήνα. Ιερό χρέος προς την πατρίδα μας, που αγαπάμε και τιμάμε οπού μας στεγάζει, μας τρέφει, μας έδωσε την ελληνική μας υπόσταση και για το ελληνικό μας χρέος στους προγόνους μας Έλληνες Μακεδόνες!!!
Νότα Κυμοθόη
(το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι της Νότας Κυμοθόη. αν αναρτηθεί, να αναρτηθεί ως έχει. ευχαριστώ)

© Nότα Κυμοθόη 2018 Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .