Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Νότα Κυμοθόη:"ΑΣ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ"



Νότα Κυμοθόη
"ΑΣ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ"

Χρειάζεται εσωτερική γαλήνη αλλά και μεγάλη αισιοδοξία για να κατανοήσουμε την όλη αυτή κατάσταση που περνάει η Ελλάδα, η πατρίδα μας ... Ίσως αναρωτιέται ο καθένας χωριστά από που να βρει αυτή τη δύναμη της ηρεμίας και της γαλήνης που απαιτείται για να έχει ο εαυτός ψυχική δύναμη...
Η δύναμη αυτή είναι μέσα μας, αρκεί να την αδράξουμε...Ο τρόπος για να τη δούμε είναι πολύ απλός...Αρκεί να εστιάσουμε σε όλα όσα έχουμε έως τώρα...Όλα είναι θετική ενέργεια κι είναι γύρω μας και κοντά μας το καθετί που έχει ξέχωρη ομορφιά. Ας το δούμε χωριστά κι ας το εκτιμήσουμε πραγματικά με ευγνωμοσύνη για ότι καλό εκπέμπει για εμάς!

Ας ξεκινήσουμε γράφοντας σ΄ένα χαρτί όλα τα πρόσωπα κι όλα τα όμορφα πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε ωραία. Αυτά όλα τα καθημερινά της ζωής μας! Απολαύστε εκείνα οπού σας ευχαριστούν και νιώστε χαρά με ότι σας προσφέρει "χαρά", με την οικογένεια, με μια παρέα, διαβάζοντας ένα βιβλίο, βλέποντας έργα τέχνης, βλέποντας κάποια ταινία, πίνοντας καφέ ή μιλώντας στο τηλέφωνο, φροντίζοντας τον κήπο, κάνοντας βόλτα στα μαγαζιά, περπαπώντας στην εξοχή, ακούγοντας μουσική, φροντίζοντας αγαπημένους ή αγαπημένα ζωάκια, ζωγραφίζοντας, φροντίζοντας το σπίτι σας, συναντήσεις με φίλους και φίλες ή δημιουργώντας νέες γνωριμίες και αισθανθείτε όμορφα γι΄ αυτή την ευλογία!..
Πείτε με χαμόγελο ΚΑΛΗΜΕΡΑ στους ανθρώπους οι οποίοι σας εξυπηρετούν και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Δεν κοστίζουν ΤΙΠΟΤΑ!..
Συγκεντρώστε όσα περισσότερα στον κατάλογό σας, οπού σας κάνουν να έχετε χαρά.
Σκεφτείτε όλα όσα έχετε αυτή την εποχή και νιώστε ΕΥΓΝΩΜΟΣΎΝΗ για όλα!
Αισθανθείτε χαρά με όλα όσα έχετε κι απολαμβάνετε, ακόμα και το ότι διαβάζετε αυτή τη στιγμή ετούτες τις σκέψεις μου...

Πείτε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κάθε πρωί στο Θεό και στο φύλακα Άγγελό σας, από τη στιγμή οπού ξυπνάτε και πατάτε τα πόδια σας στο δάπεδο!
Νιώστε χαρά τη στιγμή οπού βλέπετε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη!
Πείτε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους γονείς σας οι οποίοι σας έδωσαν αυτή τη μεγάλη χαρά  της ΥΠΑΡΞΗΣ σας!Ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν είναι κοντά σας, ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν το κατανοούν...κι αν έχουν φύγει για τον άλλο κόσμο, πείτε και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στις ψυχούλες τους, οι οποίες κάτι σας πρόσφεραν...αυτό έστω το ελάχιστο που μπορούσαν! Οι ψυχές ακούνε.
Πείτε  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν στο δρόμο σας και σας πρόσφεραν έστω ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ...
Πείτε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ!..
Πείτε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και σε όσους σας έχουν βλάψει, γιατί μάθατε μέσα από τον τρόπο τους!Πήρατε γνώση!..
ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ αυτήν τη στιγμή και εδώ, στο τώρα και θα δείτε...τα καλύτερα έρχονται!..
Ευχαριστώ που διαβάσατε αυτές τις σκέψεις μου...

Καλημέρα
Νότα Κυμοθόη

© Νότα Κυμοθόη