Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Ομαδική έκθεση ζωγραφικής" Θεσσαλονίκη

    Νότα Κυμοθόη "Ομαδική έκθεση ζωγραφικής" Θεσσαλονίκη


Η 1η Smart Θεσσαλονίκης είναι μια ομαδική έκθεση στην Govedarou Art Gallery και πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από 13 Νοεμβρίου 2017 έως 15 Δεκεμβρίου 2017. 

28 εικαστικοί φιλοξενούνται στην Govedarou Art Gallery όπου συμμετέχω κι εκθέτουμε τα έργα μας στον υπέροχο αυτό χώρο, που έφτιαξε με πολύ μεράκι η εικαστικός κα Νατάσα Γκοβεδάρου.
                                                                                   
Τα εγκαίνια είχαν μεγάλη επιτυχία καθώς το φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά κι από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, ήρθαν να μας τιμήσουν με την ευγενή παρουσία τους. Τα έργα που εικονίζονται είναι έργα δικά μου.
Φίλες, φίλοι, Ρουμελιώτες και μη, που μένουν στη Θεσσαλονίκη, άνθρωποι με επίπεδο οπού τιμούν το έργο των εικαστικών, μας αγκάλιασαν με πολύ αγάπη και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό! Με φόντο τα εικαστικά μου έργα.
Η τέχνη είναι μέρος της ίδιας της ζωής μας και όταν έργα τέχνης υπάρχουν μέσα στον ιδιωτικό χώρο του κάθε ανθρώπου, εξευγενίζουν την ύπαρξή του και τον ανεβάζουν σε άλλο πνευματικό επίπεδο, από αυτό οπού ήταν πριν. Με φόντο τα εικαστικά μου έργα, ευχαριστώ του φιλότεχνους, οπού τα θαύμασαν.
Η Θεσσαλονίκη με την Govedarou Art Gallery απέκτησε έναν δίαυλο επικοινωνίας με ανθρώπους απ΄όλο τον κόσμο, οπού αφ΄ ενός δημιουργούν για τους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, αφ΄ ετέρου έχουν έναν οικείο χώρο τέχνης, αρκετά προσβάσιμο, ακριβώς απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής της πόλης τους, στην παραλιακή, που μπορούν να επισκέπτονται και να χαίρονται μοναδικά κι αυθεντικά έργα τέχνης, σπουδαίων δημιουργών. Στην εικόνα η σπουδαία εικαστικός και γκαλερίστα Νατάσα Γοβεδάρου μιλάει γι΄ αυτήν την σπουδαία Έκθεση, με φόντο τα εικαστικά μου έργα.
                                                                                  
Η Govedarou Art Gallery σε αυτήν την έκθεση παρουσιάζει τους 28 εικαστικούς που έχουμε έρθει από την κεντρική Ελλάδα και από την Αθήνα, εκθέτοντας έργα μικρών διαστάσεων και συλλεκτικά, σε πολύ χαμηλές τιμές, για να μπορούν να τ΄ αποκτήσουν οι συνάνθρωποί μας και να τα χαρούν. Η τέχνη οπού δημιουργούμε είναι χαρά κι αυτή τη χαρά, θέλουμε να τη μοιραστούμε και να την τοποθετήσουμε σε χώρους οπού ζουν οι συνάνθρωποί μας και να μπορούν με ελάχιστα χρήματα να την απολαμβάνουν. Αυτή είναι μια ιδέα της Εικαστικού οπού έχει και διαθέτει την Govedarou Art Gallery. Την οποία προσωπικά ευγνωμονώ.
Η ανεκτίμητη χρηματική αξία ενός έργου τέχνης φαίνεται με τον καιρό και η αξία του έργου είναι μοναδική επένδυση για κάποιον οπού πραγματικά το εκτιμά και τιμά με την αγορά του τον εικαστικό. Το "καλό είναι και ακριβό" λέει μια αγγλική παροιμία, κι είναι ακριβό, γιατί το καλό όταν είναι γνήσιο, είναι μοναδικό και γι΄αυτό είναι ακριβό κι είναι τυχερός εκείνος οπού δύναται και το αποκτά.
                                                                                    
Η χαρά είναι δική σας και δική μας και σας ευχαριστούμε διπλά, γιατί μέσα σε αυτόν τον υπέροχο χώρο η ανθρώπινη παρουσία αποκτά μεγαλύτερο νόημα, καθώς επικοινωνεί η ψυχή με την άλλη ψυχή, οπού απολαμβάνει το δημιούργημα μαζί με το δημιουργό!

Προσωπικά ευχαριστώ τις ωραίες ψυχές οπού δημιουργούν και συναπαντηθήκαμε μαζί στον 
υπέροχο αυτό χώρο της Govedarou Art Gallery. Τι κι αν είμαστε χρονικά σε κάποιο άλλο τόπο μακρινό, 
το όνομά μας και η δημιουργική ψυχή μας σε τοίχο εκτίθεται κι είναι ως να είμαστε παρόντες εκεί, οπού είναι και η δημιουργική μας γραφή.
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός 
                                       ΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, Υμηττός, Αθήνα
                                             ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ: 694 8864 569