Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Νότα Κυμοθόη "Η Ελλάδα και οι άλλοι"

                                                   Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη


               Νότα Κυμοθόη "Η Ελλάδα και οι άλλοι"

Οι άνθρωποι παρακινούνται από τη συνήθεια, γιατί ο νους τους εστιάζεται σε αυτό που κάνουν και οι "άλλοι". Οι "άλλοι", σε αυτήν την όμορφη χώρα, είχαν ομαδοποιηθεί πάρα πολλά χρόνια, δικομματικά, εξαρτώμενοι από τις κομματικές παρατάξεις της Ν.Δ, και του ΠΑΣΟΚ. και σε συνεργασία της μεγάλης θρησκευτικής ομάδας "ορθοδοξία, στη χώρα Ελλάδα. Οι αλλαγές γίνονται για την εξέλιξη μιας στάσιμης κατάστασης. Και η χώρα Ελλάδα, είχε "βουλιάξει" στα οικονομικά σκάνδαλα πολλών 4ετιών διακυβέρνησής της, από τις παραπάνω ομάδες κι ο ελληνικός λαός, μια έριχνε την ψήφο του στο ένα κόμμα και μια στο άλλο μέχρι που έκανε την διαφορά η κυβέρνηση η παρούσα, με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα. Οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει άλλες όψεις, άλλες παρουσίες κ επειδή στη μικρή μας χώρα μεταξύ μας γνωριζόμαστε, ας δούμε αν θέλουμε τα πράγματα καθαρά, κι όχι ωθούμενοι από τις ορέξεις των όσων επιθυμούν τους θώκους εξουσίας. Ήταν η πιο γλυκιά "ερωμένη" όλων, η "εξουσία", γιατί ακόμα την ποθούν με πάθος!!!
Η αλλαγή που έχει συμβεί σε παγκόσμια κλίμακα, έχει καταδείξει πολλά θέματα και το καλό όλων είναι πως οι άνθρωποι σήμερα επικοινωνούμε και γνωρίζουμε ο ένας την κουλτούρα του άλλου, τα ήθη, τα έθιμα του τόπου καταγωγής του καθενός αλλά και τον τρόπο λατρείας Θεού!..Αυτό έχει ενοχλήσει στη χώρα μου Ελλάδα, πάρα πολύ τους όσους με μανία κατέστρεψαν και καταστρέφουν αδίστακτα, την αρχαία ελληνική σκέψη των αρχαίων Ελλήνων σοφών και φιλοσόφων. Έφτασε η ιερή εκείνη στιγμή, όπου οι "μισάνθρωποι", που λένε πως εκπροσωπούν το Θεό επί γης, διαχωρίζοντας την ανθρωπότητα, θα αναγνωρίσουν επισήμως, την αλήθεια Θεού, η οποία είναι "μόνον μία"...
Η Ελλάδα, ως αρχαία χώρα, έχει τόσες ιερές αξίες, τις οποίες οι περισσότεροι νεοέλληνες πατέρες, αλλά και οι νεοελληνίδες μάνες, που ανατρέφουν παιδιά, δεν τις γνωρίζουν. Η πικρή αλήθεια είναι, πως χιλιάδες χρόνια, η θεοκρατική μονόπλευρη παιδεία, οδήγησε τους ελληνόπαιδες αφ΄ ενός σε μόρφωση "κονσέρβα" κι αναζήτηση εργασίας σε Δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα μας, αφ΄ ετέρου, οι μετρίως μορφωμένοι, έχουν παντελή άγνοια, για τις αρχαίες ελληνικές Αρετές, οι οποίες δεν διδάσκονται στα ελληνικά σχολεία. Κατεύθυνση σε όλους αυτούς έδιναν οι "εκπρόσωποι" Θεού με κατήχηση "μη ελληνική".  Οι "άλλοι" των δικομματικών παρατάξεων οι περισσότεροι, προέρχονται από οικογένειες οι οποίες λάτρευαν τον "βασιλιά" κάποτε ή την  απαγορευμένη "αριστερά" κι ήταν οι περισσότεροι "αναλφάβητοι" κι αγράμματοι, αλλά κι αργότερα την "στρατιωτική χούντα της 7ετίας", ώσπου ήρθε ο εκ Γαλλίας "σωτήρας" τους κι άλλαξε ο τρόπος λατρείας τους. Αναρωτιέμαι πολλά χρόνια, ποιοι είναι οι Καραμανλήδες, από που ήρθαν και πως πορεύτηκαν στην πολιτική φαρέτρα της χώρας μου Ελλάδας.
Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον γέρο Καραμανλή και του έκανα την εξής ερώτηση: "Τι σχέση είχε με την περιοχή Καραμάν και με τους όσους προσκύνησαν το Ισλάμ, σε μια εποχή, πριν τη μεγάλη καταστροφή της Μ. Ασίας και τι σχέση είχε με αυτούς που καρπώθηκαν όλη την περιουσία των Μικρασιατών, Αρμενίων Ελλήνων, Ποντίων Ελλήνων, Βαλκάνιων Ελλήνων"...
Την ακριβή απάντηση, θα την αφήσω για άλλη δημοσίευση...αν και είναι τόσο φανερή, μέσα σε όλα τα γεγονότα τα οποία έχουν να κάνουν με τον ελληνισμό και την ανάπτυξή του σε Ελλάδα και Κύπρο...μέχρι των ημερών μας!..
Το θέμα όμως δεν είναι οι κακές ειδήσεις όλων των παρελθόντων ετών, αλλά η καλή γνώση κι επίγνωση, από όλα τα γεγονότα. Και τούτο, γιατί ο "ρόλος" που έπαιξε ο καθένας πολιτικός, ήταν έτσι να συμβεί, για να φτάσουμε στο παρόν της πραγματικής αφύπνισης. Κι αυτή η "αφύπνιση" έχει να κάνει με τον καθέναν χωριστά, για "το ποιος είναι","γιατί είναι","που βαδίζει","τι πράττει" για το δικό του καλό, αλλά και των άλλων το καλό.
Κι όσο σχετίζεται το όλο θέμα με τους "άλλους" σε πολιτική και θρησκευτική δράση σε σχέση με την παιδεία, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη, πάντα θα βλέπει ο ένας τον άλλον με διαφορετικό βλέμμα, γιατί ακόμα η χώρα Ελλάδα, βρίσκεται σε ένα στάδιο, όπου σαπίζει το παλιό και έρχεται το καινούριο στην επιφάνεια. Αλλά αυτό το καινούριο, αναπτύσσεται μέσα στων άλλων τη σήψη, όπου οι παλιές δύσοσμες ιδέες που διαχώριζαν την ανθρωπότητα, δεν μπορούν να σταθούν, στη νέα εποχή. Κι αυτή η νέα εποχή, που προσπαθεί να δημιουργήσει μορφή και να στερεωθεί, ακόμα δεν είναι ικανή, να φανερώσει αυτό οπού στο μέλλον θα είναι. Η αλήθεια όμως είναι μόνον μία κι αυτή η αλήθεια έχει να κάνει με μια σταθερή βάση, που είναι ο άνθρωπος.
Ο άνθρωπος αυτής της εποχής, δεν έχει καμιά σχέση με τον άνθρωπο της παλιάς εποχής, από όποια χώρα κι αν προέρχεται κι όποιας χώρας εθνότητα έχει. Κι όσο κι αν επιμένουν κάποιοι θρησκευτικοί ταγοί να διαχωρίζουν την ανθρωπότητα αυτοαποκαλούμενοι οι ίδιοι "άγιοι" ταυτιζόμενοι με το "άγιο" πρόσωπο του Θεού και να αποκαλούνται "εκπρόσωποι" Θεού, ψεύδονται. 
Ο Θεός είχε αποκαλύψει, αλλά και είχε φανερώσει το πρόσωπό του σε μια άλλη εποχή και ουδείς θνητός προερχόμενος "εξ αιμάτων γεννημένος σαρκικά από ανθρώπους" προερχόμενος, δεν ταυτίζεται, αλλά μήτε εκπροσωπεί τον Θεό στη γη των θνητών!
Ως άνθρωποι λοιπόν όλοι θνητοί, πασχίζοντας ο καθένας για την δική του πορεία, που επιθυμεί ο καθένας να φτάσει; Η Ελλάδα, έδωσε σε όλη την ανθρωπότητα μοναδικά ταξίδια γνώσης, όπως έχουν κι άλλες χώρες δώσει. Ας φροντίσει λοιπόν ο καθένας να δει τον εαυτό του μέσα στον άλλον, και ιδιαίτερα τα "εγώ" του καθενός, ας βρουν την καλύτερη πορεία, για να γίνει η Ελλάδα καλύτερη.
Οι κακουχίες που πέρασε η χώρα και ο ελληνικός λαός είναι μεγάλες, όπως και οι κακουχίες άλλων λαών κι άλλων χωρών. Ένα σκοπό έχουν όμως όλες αυτές κι αυτός είναι η ευσυνειδησία του παρόντος με σοφία σκέψεων για το μέλλον. Κι αυτό ορίζεται ως θεμέλιος λίθος, με την αγάπη του καθενός χωριστά και αυτή η αγάπη, γίνεται μεγίστη δύναμη.
Ας κρατήσουμε λοιπόν όλα όσα μας ενώνουν, κι ας πετάξουμε όλα εκείνα τα οποία μας διαχωρίζουν για την ύπαρξη του ατομικού "εγώ" του καθενός χωριστά, σε όποιον τομέα αναφέρεται αυτό. Το μέλλον ορίζεται από την ενότητα όλων!!!
Νότα Κυμοθόη

Σημείωση: Η εικόνα της φωτογραφίας είναι από τη θεϊκή σοφία των ιερών λόγων και της διδασκαλίας του Σρι Σάτυα Σαι Μπάμπα, ο οποίος θύμισε στην ανθρωπότητα με τη διδασκαλία του, όλα εκείνα τα ιερά λόγια του Ιησού Χριστού, όλη εκείνη την Αγάπη Του, που η ανθρωπότητα στην εποχή μας είχε κι έχει λησμονήσει!!!