Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΩΡΕΑ ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ ΠΟΙΗΣΗ



ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΩΡΕΑ
ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
ΠΟΙΗΣΗ

"Απ΄το βραχίονα έρχομαι του Ωρίωνα
και χαμηλώνω μέχρι την έσχατη άμμο
στων ωκεανών τ΄ατέρμονα τα βάθη.
Απ΄την έκρηξη γεννήθηκα ενός άστρου
στην απέραντη ποδιά σκόνης κι αερίων
και η καρδιά μου ονομάζεται θερμότητα και φως..."

(Μέρος από Ποίησή μου, το 1986 στο Calgary του Καναδά, από το βιβλίο μου ΦΩΣ και ΣΚΟΤΑΔΙ, εκδόσεις Διογένης 1990)


Θα θέλατε λοιπόν να μάθετε, ποια είμαι;
Στην Ποίηση δεν ποιεί η Ποιήτρια, αλλά το Αει ο Φως!..
Τι να πω; Πως να συστηθώ η ταπεινή κόρη της γης;


Αυτάρ εμοί γένος
ουράνιον ·
τόδε δ'
ίστε και αυτοί ·


Νότα Κυμοθόη
Προέλευση:        Σείριος
Εθνικότης:         Ελληνική
Υπηκοότης:        Θεϊκή
Έλευσις:             Βοιωτία Ελλάς

Είμαστε εδώ και είμαστε ανάμεσά σας!..Λέμε αυτήν την εποχή θαρρετά και με πλήρη επίγνωση.
Δεν μπορείτε ν΄αναγνωρίσετε, αυτό οπού συμβαίνει, αλλά συμβαίνει!..
Είμαστε εδώ, για να επιβεβαιώσουμε, το λεχθέν παλαιόθεν... Σε μια εποχή, όπου ήταν η Έλευσή του Θεία και η αλήθεια Του αποκρύφτηκε σκοπίμως, επισκιάζοντας το Φως της Αλήθειας του Ενός Θεού!.. Ένας Θεός Φωτός!.. Αει ΟΥ!.. Τ σημαίνει αυτό;
Αυτό οπού δια στόματος Εκείνου ελέχθη:  «ελύληθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο υιός του ανθρώπου…» 
Αυτήν την εποχή, όπου συμβαίνουν οι μεγάλες αλλαγές, ο Λόγος Εκείνου αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Γιατί ο υιός του ανθρώπου, είναι ο Θεϊκός Νους ΑΕΙ ΟΥ ΦΩΤΟΣ!..

Είμαστε εδώ, ΨΥΧΕΣ σε σώματα με την Ιερή Μνήμη εποχών και Θεών αλλά κι Εκείνου...
Ας καθαρίσουμε την ελληνική ψυχή από κάθε βαρβαρισμό!..Ημέρα σήμερα Καθαρής Δευτέρας σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία.  Αρχή της Σαρακοστής ή Τεσσαρακοστής!

ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ σημαίνει:
ΣΑ (δικά σου)
ΡΑ(Θεός Φωτός, φωτεινά λαμπερά)
ΚΟΣΤΗ (αυτά που κοστίζουν)
Αν θέλουμε ν΄αναλύσουμε την ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ είναι από την ελληνική έννοια 40ή, δηλαδή 40 ημέρες. Αυτές ήταν εκείνες οι αρχαίες εποχές κατά τις οποίες η ψυχή στ΄ αρχαία ελληνικά Μυστήρια περνούσε από περίοδο ΚΑΘΑΡΜΟΥ ή ΚΑΘΑΡΣΗΣ εσωτερικής με νηστεία(ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα και νερό από καθαρές πηγές ιερές) για να κατέβει στο Μνημείο της Μνημοσύνης, που βρισκόταν στην περιοχή της σημερινής Βοιωτίας...

Οι Πρόγονοί μου, είχαν μάθει να κάνουν ΔΙΑΛΟΓΟ. Η έννοια είναι σύνθετη από το Δια(πέρα ως πέρα)+Λόγος!
Το "Δια", φέρνει στο νου τον Δία, που ήταν πατέρας των 12 Ολυμπίων Θεών στην αρχαιότητα...Το όνομα ΔΙΑΣ αναλύεται:

Δ=Δύναμη
Ι=(Ακτινοβολία) Ιώ
Α=Αρχή (αρχική δύναμη)
Σ=Σώτερ (στερεώνεται)

Ο Διάλογος λοιπόν, αποτελεί την ερμηνεία αυτή. Δηλαδή: Δύναμη Ακτινοβολίας Αρχής ΛΌΓΟΥ!..
Στην ελληνική γλώσσα η έννοια ΛΟΓΟΣ, έχει πολλές ερμηνείες, όπως έχω και παλιότερα αναφέρει στο περί ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, δοκίμιό μου...Το θυμίζω πάλι για όσες κι όσους το αγνοούν.
ΛΟΓΟΣ παράγεται από το ρήμα λέγω κι από δυο διαφορετικές ρίζες:
1) Ρίζα "λεχ" που παράγεται το "λέγω"= λεχώ, κοιμίζω, ξαπλώνω κι από εδώ είναι η...λεχώνα και η άλοχος
2) Ρίζα "λέγ"= λέγω, ομιλώ, λογίζομαι

Ο ΛΟΓΟΣ, είναι προφορικός, δηλαδή έναρθρος αλλά και γραπτός. Λόγος σημαίνει: Λογική, υπόσχεση (έδωσα το λόγο μου), λογισμός δηλαδή σκέψη,  αλλά σημαίνει και το Λόγο του Θεού, που ταυτίστηκε με το πρόσωπο του Χριστού. 
Τι σημαίνει αυτό; (θα το αναλύσω άλλη φορά)...

Κάθε άνθρωπος οφείλει να διατηρεί την ικανότητα του Λόγου. Δηλαδή να είναι "ικανός πομπός και δέκτης" του Λόγου, εκφραστής του οποίου είναι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, στον οποίο κυριολεκτικά κυριαρχεί σε αντίθεση με τον πολιτισμό των Λατίνων όπου επικρατεί το πράγμα (res).
Στην αρχαία Ελλάδα έχουμε την Διαλεκτική (είναι επίθετο κι όχι ουσιαστικό), που σημαίνει τέχνη του Λόγου, από το Διάλογος.
 Εκείνος που χρησιμοποιεί την Διαλεκτική, σέβεται τις απόψεις του άλλου και δεν προσπαθεί να τον πείσει για τις δικές του απόψεις.
Συνδιαλέγεται, δηλαδή συζητάει (συν+ζητά)= ψάχνει μέσα από το Διάλογο να βρει λύσεις!..
Αλλά μιλάμε για "συζήτηση" μεταξύ "νουνεχών", με ήρεμο και γαλήνιο τρόπο, ώστε να αναδειχτεί όλη η αλήθεια για το θέμα που διεξάγεται η συζήτηση. Σκοπός αυτής της συζήτησης είναι να φανερωθεί η αλήθεια και να καταστραφεί η λάθος άποψη, η πλάνη, δηλαδή το ψέμα.
Και τι είναι το ψέμα, που βασανίζει τον άνθρωπο; 
Αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικής εικόνας, όπου υπάρχει.
Τη Διαλεκτική θεμελίωσε τον 5ο π. Χ. αιώνα ο φιλόσοφος Σωκράτης. 


Αγαπημένος μαθητής του υπήρξε ο Πλάτων. Αθηναίος Ποιητής, που ήταν  μεγάλος Μαθηματικός και φίλος της σοφής γνώσης=φιλόσοφος. 


Ο Πλάτων λοιπόν μέσα στους ατέλειωτους περιπάτους με τον Σωκράτη ανέπτυξε το Διάλογο και μέσα από την Διαλεκτική μεταξύ τους, κατέγραψε αυτούς τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ τους, που αποτελούν το καλύτερο εργαλείο για να μυηθεί κάποιος στην ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ!..
Ένας σπουδαίος Δάσκαλος της Ανθρωπότητας! Είναι ένας σπουδαίος Πρόγονός μας και είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που είναι ΕΛΛΗΝ!..Ένας φάρος φωτός, δίχως καμιά μα καμιά υπερβολή...

Όμως πολλοί ήταν οι αρνητές του Λόγου, των Ελλήνων ΣΟΦΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ!..
Οι Έλληνες, δια του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με συνοδό τον άλλο φάρο φωτός του Ελληνικού Πνεύματος, τον Αριστοτέλη, διέδωσαν την ελληνική σκέψη σε όλη την Ανατολή...Εκεί, οπού ενώ είχε διαδοθεί το Απολλώνιο Φως και έρεε η ουσία ΔΙΟΣ ΛΟΓΟΥ (ΖΕΥΣ), υπήρχαν πολλοί οπού είχαν διαφοροποιήσει τα ιερά και δεν αποδέχονταν την ελληνική σκέψη. Μια σκέψη γνήσια ΘΕΪΚΉ δοσμένη εξ ουρανού ΑΕΙ ΟΥ ΦΩΤΟΣ!..

Αυτό το ΦΩΣ επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, προσπάθησαν να το εκθεμελιώσουν, οι αγνωστικιστές του...
Τα ιερά των Θεών είχαν αλλοτριωθεί. Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ αντικαθίσταται από ένα πνεύμα ΥΛΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ, που δεν συμβαδίζει με το αρχικό πνεύμα του ΑΕΙ ΟΥ ΦΩΤΟΣ ΛΟΓΟΥ!..
Υπήρχαν προσβεβλημένοι Ιερείς και Ιέρειες που έσωζαν αυτό κρυμμένοι σε ομάδες όπου γης...
Το πρόβλημα όμως υπήρχε στην Ανατολή!..Εκεί γινόταν η μεγάλη αλλαγή για εκείνη την εποχή. Μια εποχή μεταβατική όπου επικρατούσε η βία των πολέμων και της υλικής δόξας!
Εκεί λοιπόν γεννήθηκε ο ΜΕΣΙΑΣ, αυτός οπού ήταν η ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ που θα μεσολαβούσε για να στηριχτεί και να κρατηθεί ο ΑΕΙ ΟΥ ΦΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ!..


(Έργο ζωγραφικής Νότα Κυμοθόη)

Μιλάω για το Χριστό, που θυσιάστηκε για να κρατηθεί η ΔΙΑΘΗΚΗ!
Γιατί όμως δεν μας λένε για την αλήθεια αυτής της ΔΙΑΘΗΚΗΣ;
Διότι η έννοια αυτή έχει να κάνει με την αλήθεια του ΘΕΟΥ κι όχι  μονομερώς με τα όσα έχουν κωδικοποιήσει για συμφέροντα. Αποτελεί λοιπόν την ΔΙΑ ΘΗΚΗ= μέρος όπου φυλάχτηκε το ΦΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ του ΔΙΑ ή (ΖΕΥ)...Εξήγησα πιο πάνω τι σημαίνει ΔΙΑΣ. Αλλά η έννοια ΔΙΑ σημαίνει Πέρα ως Πέρα= το ΠΑΝ!..Είναι εκείνη η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ την οποία κρατούσαν οι διωγμένοι ΜΥΣΤΕΣ των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΕΡΩΝ που κατέστρεψαν οι βαρβαρισμοί διαφόρων εξουσιών και καμιά σχέση δεν έχει με αυτήν οπού παρουσιάζεται!..
Ο Ιησούς (από το ελληνικό ρήμα ιάω-ώ=θεραπεύω) Χριστός=εκλεκτός(το όνομα αυτό το έδωσαν οι Έλληνες που κατοικούσαν εκείνη την εποχή στην περιοχή όπου γεννήθηκε) Εμμανουήλ=όνομα οπού δόθηκε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, για να θυμήσει τον ΚΩΔΙΚΑ ΟΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ= ΑΕΙ Ο ΦΩΣ( στην πορεία αυτό έγινε ΑΓΙΟ ΦΩΣ διότι στην εκφορά του λόγου το αειο ακούγεται ηχητικά γ)!
Έχουμε μια αλήθεια δια στόματος Ιησού Χριστού , που έχει να κάνει με το ΑΕΙ Ο ΦΩΣ (Άγιο Φως) για το οποίο ομολογεί και γνωρίζει καλά! ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ το ιερατείο των Εβραίων εκείνης της εποχής που είχε ταυτιστεί με την ρωμαϊκή εξουσία και δεν δεχόταν το ΑΕΙ Ο ΦΩΣ της ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!..Καταδικάστηκε σε θάνατο ο Ιησούς Χριστός με σταύρωση, όπως όλοι οι φτωχοί και άσημοι στην εποχή του...παρεξηγημένος για τα όσα δίδασκε!..
Τι έγκλημα έκανε; ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΦΩΤΟΣ κι ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, δηλαδή το ΦΩΣ απ΄το οποίο προερχόταν! Δύσκολα να τον κατανοήσουν οι υλιστές άρχοντες της εποχής του και το ιερατείο των Εβραίων εκείνη της εποχής με την κοσμική εξουσία μέσα στο Ναό του Σολομώντα που λάτρευαν 100 και πλέον θεούς, άσχετους με το Ελληνικό Φως των Ελλήνων Θεών που δεν τους δέχονταν. Αλλά η αλήθεια είναι πικρή!..
Ταυτόχρονα δίδασκε όλους τους αγράμματους και παρακατιανούς που δεν είχαν πρόσβαση στα ΜΥΣΤΗΡΙΑ και στη γνώση...σ΄εκείνη την περιοχή, η οποία έμελλε να αποτελέσει την αρχή για τη σημερινή ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!..
Τι έχουμε να μάθουμε οι σημερινοί άνθρωποι από την εποχή εκείνη σε σχέση με τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στην οποία βαδίζουμε;

Η ΝΕΑ ΔΙΑΘΗΚΗ την οποία χάραξε ο Χριστός είναι ο ΛΟΓΟΣ του ΦΩΤΟΣ, λιτός και καθαρός σε μια μπερδεμένη εποχή, σαν εκείνη οπού ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ!
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ και η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΤΟΥ φανερώνουν ακριβώς ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ = ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ!..

Αν δεχόμαστε τη ΘΕΟΓΕΝΝΕΣΗ των ΑΝΘΡΩΠΩΝ σε μια αρχέγονη εποχή, τότε έχουμε λόγους να δεχτούμε εμείς οι προερχόμενοι αυτόχθονες Έλληνες από το Σείριο πάνω στη γη σήμερα, τη Θεογέννηση του Χριστού!.. 

Σήμερα συμβαίνει αυτό, που συνέβαινε εκείνη την εποχή. Μετακίνηση ανθρώπων. Ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, γνώσης και αυτό που συμβαίνει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!..Οι ενέργειες μπλέκονται.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Αυτό που συμβαίνει με τις θρησκείες στον πλανήτη γη σήμερα, ας μας βάλει σε σκέψεις...
Ο Θεός δεν θέλει βία, μήτε έχει ανάγκη να σωθεί...Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΟΠΩΝ  και  ΘΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ τους ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ!..
Κι αυτό αναφέρεται κι από τον Όμηρο!.. 

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ σαν έννοια αποτελεί ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ ΓΝΩΣΗΣ!..

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ σαν έννοια αποτελεί ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ ΓΝΩΣΗΣ!..
Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ σαν έννοια αποτελεί ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ ΓΝΩΣΗΣ!..

Στο όνομα "Ι. Χριστός" και στην ιδιότητά του "ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ" συνέτρεξαν αμέτρητοι άνθρωποι!..Διώχτηκαν με λύσσα και μανία και σφαγιάστηκαν. Αίμα, αίμα, αίμα θυσίας για ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ κι όχι θυσίας ανθρώπων σε ιερά αλλοτριωμένα για επίγεια δόξα ανθρώπων!..Μιλάμε για ψυχές ανθρώπων που ενώ δεν υπάρχουν πάνω στη γη, δοξάζονται και υμνολογούνται!.. ΑΕΙ ΟΙ γίνονται= Άγιοι!..


Αν μελετήσουμε τον Αριστοτέλη θα εκπλαγούμε για την ενέργεια της ψυχής...


Έχουμε στην αρχαία εποχή και  ιστορία του ανθρωπίνου γένους Ανάσταση κι έχουμε τιμές για τις ψυχές των νεκρών!..Πόσο αίμα και πόσοι διωγμοί και θάνατοι σε άπιστους μη χριστιανούς...


Πολλοί είναι αρνητές του Χριστού...σήμερα αλλά ήταν και τότε. Είναι δύσκολο στον άνθρωπο που δεν βλέπει καθαρά, αλλά βλέπει "εγωϊκά" να κατορθώσει να δει την αλήθεια! Η σημερινή εποχή, όπου παγκοσμίως έχουμε μια μεγάλη μετακίνηση ανθρώπων για λόγους πολλούς, ας δούμε καθαρά αυτό που συμβαίνει!..Ας το συγκρίνουμε ιστορικά μ' εκείνη την εποχή.
Αμέτρητοι είναι όσοι πίστεψαν στο Φως Του Ιησού Χριστού!..
Όταν εδραιώθηκε η Νέα αυτή Πίστη, μπερδεμένη τότε, πέρασαν πολλές σύνοδοι και σύνοδοι για να καθιερωθεί μέσα από συμφωνίες μεταξύ των επί σκοπόν αυτών (ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ) το Δόγμα Χριστιανισμός!..
Οι διαφωνίες πολλές και οι  ομάδες που το εκπροσωπούσαν πολλές.
Το 600 μ. Χ. καθιερώθηκε η μητέρα του Χριστού ως ΘΕΟΤΟΚΟΣ!..
Το ιερατείο των Εβραίων άσκησε πίεση για να διαμορφωθεί αυτό το Δόγμα και να μη τηρηθεί εκείνη η ΔΙΑΘΗΚΗ...
Τα ιερά βιβλία χρησιμοποιήθηκαν μονόπλευρα κι ενώ μιλάμε για την ΔΙΑ ΘΗΚΗ, κατηγορήθηκε ο ΔΙΑΣ και αντικαταστάθηκε ο ΛΟΓΟΣ του ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ και των ΟΡΦΙΚΩΝ με τα ιερά βιβλία των Εβραίων.
Εδώ μιλάμε για απάτη!..
1)Αφού ο Χριστός έχει γνήσια ρίζα από την Μαρία, θα θέλαμε καθαρά το Γενεαλογικό Δέντρο της Μαρίας...
2)Κατηγορούν τους αρχαίους Θεούς των Ελλήνων πως είναι ΕΙΔΩΛΑ!..
Εμείς γνωρίζουμε πως ήταν ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΦΩΤΟΣ...κι όχι σκιές
Όποιος θέλει, μπορεί να απαντήσει εδώ και να γίνει διάλογος...

Τα αρχαία ιερά των Ελλήνων Θεών, αντικαταστάθηκαν από ναούς χριστιανικούς, δηλαδή όσων μαρτύρησαν στο όνομα του Λόγου Θεού, του Ιησού Χριστού.

Αυτό, από όσους δεν ξέρουν την αλήθεια και δεν μπορούν να κατανοήσουν το μεγαλείο του Ιησού Χριστού, δημιουργεί μια φόρτιση "μίσους" και οργής.
Ας εργαστούν πάνω σε αυτό με καθαρό νου και σκέψη, όσοι έχουν τέτοιες δηλητηριασμένες ενέργειες!

Βλέπουμε λοιπόν πως εκείνος ο αρχαίος ΛΟΓΟΣ σαρκώθηκε και ταυτίστηκε με τον Ιησού Χριστό και "ΔΙΑ" της Διδασκαλίας του και των μαθητών του, διαδόθηκε σε όλη τη γη. 

Ευτυχώς, όπου διασώθηκαν κάποιοι από τους αρχαίους παπύρους μέσα στους οποίους είχαν γραφτεί οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΠΛΑΤΩΝΟΣ και όχι μόνον...αλλά και τα Ορφικά, ο ΛΟΓΟΣ του ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ και όσα έχουν φτάσει έως εμάς...

Συγκρίνοντας λοιπόν αυτούς τους ΛΟΓΟΥΣ παρατηρούμε ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ!..


Σκοπός μας σήμερα δεν είναι να επιβάλουμε δια βίας αλλά να δούμε τη ΒΙΑ της ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και δια της τιμωρίας (αφορισμών) που επιβάλλεται ο ΛΟΓΟΣ ΘΕΟΥ τοποθετώντας απέναντί του τον άλλο Θεό άλλων λαών...


Σκοπός μας είναι να λάμψει η αλήθεια με τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ και να καθαρίσει όλο αυτό το σκηνικό που έχει μπερδέψει την ανθρωπότητα. Σκοπός μας είναι να βρει η αλήθεια το χώρο της και να πάψει αυτός ο διαχωρισμός των ανθρώπων για λόγους διαφοροποίησης τρόπου λατρείας Θεού, που κάποιοι χρησιμοποιούν ονόματα ΘΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ και σπέρνουν ΜΙΣΟΣ στην ανθρωπότητα!..

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να λατρεύει με όποιο τρόπο επιθυμεί το Θεό, που κατανοεί.
Αλλά κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει με βία, τρόπους λατρείας Θεού και ονόματα Θεού!..


Ο φανατισμός δεν αποτελεί αλήθεια, απλά εξυπηρετεί ομάδες και συμφέροντα. Απευθύνομαι απλά με αγάπη για όσους μάχονται για να σώσουν τον Θεό μέσα από σχήματα θρησκειών στο όνομα του Θεού όπως ο καθένας τον πιστεύει. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη να σωθεί, αυτοί που τον εκπροσωπούν θέλουν να σώσουν τη θέση τους.
Ο Θεός δεν είναι υπό την φροντίδα του ανθρώπου για να σωθεί. Ο άνθρωπος θέλει να σωθεί μέσα από τον Θεό με τον τρόπο που τον λατρεύει. Αν όμως δεν καταφέρει να δει στον συνάνθρωπό του, την απέραντη αγάπη του Θεού για όλη την πλάση και για τον συνάνθρωπο, δεν έχει δικαίωμα να μάχεται για το Θεό που κόπτεται πως είναι η μόνη αλήθεια..
Απλά χρησιμοποιεί το όνομα του Θεού για να πάρει δύναμη σε έναν αγώνα που κάνει κι έχει σχέση με τις βασικές του ανάγκες, για να ενδυναμώσει τον δικό του εσωτερικό κόσμο.
Ας δουν οι εκπρόσωποι των θρησκειών τα λάθη τους κι ας αφήσουν ήσυχο τον κόσμο. Κουράστηκε η ανθρωπότητα ν΄ασχολείται επί σειρά ετών με την κοσμική εξουσία των ιερωμένων.
Δεν παράγουν έργο Αγάπης παρά ταμπουρώνονται πίσω από την επαγγελματική τους έδρα, ασχολούνται με την προσωπική τους πνευματική και οικονομική ανάπτυξη και διαχωρίζουν την ανθρωπότητα στο όνομα Θεός!
Αν αγαπάνε την ανθρωπότητα, να κάνουν αυτό που είπε ο Ιησούς Χριστός: "Άφησε τα υπάρχοντά σου κι ακολούθησέ με".
Να πάψουν να είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, να πάψουν να χρησιμοποιούν τους πιστούς του Θεού για να πουλάνε διάφορα μέσα στους ιερούς ναούς και να πάψουν να κάνουν "μπίζνες" με τους πιο εύπορους ενορίτες τους.
Μα το κυριότερο απ΄όλα, να πάψουν να είναι βίαοι κι απαιτητικοί με τους όσους έχουν άλλη άποψη!
Ο Θεός είναι Πανάγιο Πνεύμα κι είναι Ένας. Είναι Αιώνιο Φως Ανέσπερο!
Ας τον λατρεύει ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη με τον τρόπο που θα επιλέξει.
 Νότα Κυμοθόη
photography by Nota Kimothoi

© Νότα Κυμοθόη



(συνεχίζεται...)

© Nότα Κυμοθόη 2009Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .