ΓΝΩΜΗ:Νότα Κυμοθόη"Ερώ"


Nota Kimothoi© Nότα Κυμοθόη

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Αθήνα, η πόλη μιας Θεάς"

                                                            © Nota Kimothoi photography

Νότα Κυμοθόη "Αθήνα, η πόλη μιας Θεάς"
Αν είσαι επισκέπτης στην πρωτεύουσα της χώρας Ελλάδα, ο δρόμος σου θα είναι πολύ σημαντικός αν έρθεις και σταθείς, έστω για ελάχιστα δευτερόλεπτα, όποια εποχή κι αν είναι, εδώ ακριβώς απέναντι από αυτό το κτίριο, την Ακαδημία Αθηνών...
Όσα γράμματα κι αν ξέρεις, όσες γνώσεις κι αν έχεις, στάσου, ω επισκέπτη της πόλεως μιας Θεάς και σκέψου...Ποιος είσαι εσύ, ο τυχερός, οπού έχεις αυτήν την μεγάλη χάρη, να απολαμβάνεις όλη αυτήν την ομορφιά!!!
Μόνο γι΄αυτό, πες ένα ελάχιστο "ευχαριστώ", σε όσους λάτρεψαν πριν από εσένα, ετούτη την αρχαία ομορφιά, και ξόδεψαν το χρόνο τους για να έχεις εσύ, αυτήν την ελάχιστη χαρά, να μαθαίνεις κάτι, από το μακρινό παρελθόν, των αρχαίων Ελλήνων, που...καιρός είναι να σεβαστείς και να τιμήσεις!!!
                                                        © Nota Kimothoi photography
Άνθρωποι από όλη τη γη, ξοδεύουν τα ωραία τους χρήματα κι έρχονται έως εδώ, για να χαρούν την ομορφιά, οπού είχαν τιμήσει με τις δημιουργίες τους οι αρχαίοι Έλληνες και στην πορεία των χρόνων, για να διατηρηθεί η συνέχεια, αναδημιουργήθηκε πάλι αυτό το υπέροχο οικοδόμημα, που στεγάζει την Ακαδημία Αθηνών...με τους "σημερινούς...σοφούς" της χώρας Ελλάδας.
Δεν ξέρω τι να σκεφτώ, καθώς η χώρα μου είναι πληγωμένη οικονομικά και ο λαός υποφέρει...
Απλά, σκέφτομαι, πως κάποιοι εθελοτυφλούν και συνεχίζουν να συντηρούν...τα πτώματα των κόκκινων δανείων, κι ο λαός ο ταλαίπωρος, υπάκουα δίνει το αίμα του...
                                                         © Nota Kimothoi photography
Τόση ομορφιά, φαντάζει και φέρνει στους όσους γνωρίζουν, έντονη τη συναίσθηση της όλης ευθύνης, για το ότι, σήμερα οι νεοέλληνες δεν έχουν γνώση για την αληθινή ιστορία και τον αληθινό πολιτισμό της πατρίδος τους...
                                                            © Nota Kimothoi photography
Δεν ξέρω τι θα σκεφτόταν ο Πλάτων, αν περπατούσε εδώ μαζί σας, στο πλακόστρωτο και πήγαινε να πάρει το λεωφορείο στη στάση ή να κατέβει τις σκάλες και να μπει στο metro...Μπορεί να κουνούσε το κεφάλι του απελπισμένα, μπορεί και να μη έλεγε τίποτα...Γιατί μερικές φορές η σιωπή των σοφών...ίσως και να λέει πολλά από εκείνα οπού δεν ακούγονται, διότι οι περισσότεροι δεν έχουν ποτέ ανοίξει έστω ένα βιβλίο του Πάτωνα...Κι ενώ η ελληνική σημαία κυματίζει περήφανα στο αεράκι της αθηναίας γης, η Αθηνά ακοίμητη φρουρεί με ασπίδα και ακόντιο την πόλη οπού αγάπησε κι έδωσε το όνομά της...Ας την ευχαριστήσουμε γι΄αυτό...
                                                            © Nota Kimothoi photography
Κι αν σκεφτικός κάθεται ο Σωκράτης, βλέποντας όσα εδώ μέσα μήτε γράφονται, αλλά μήτε μπορούν να ειπωθούν, συγχωρεί υπεράνω όλων, τους "δικαστές" του, εκείνης της αρχαίας εποχής, οπού τον φυλάκισαν για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Κι ενώ το όνομά τους δεν έχει μείνει σε κανενός τη μνήμη, ο Σωκράτης είναι αθάνατος!!!Πίσω του ο προστάτης του Θεός Απόλλων, του οποίου η ενέργεια ακόμα ν΄αναγνωριστεί από τους εθελότυφλους στην εμμονή της άγνοιάς τους. 
                                                             © Nota Kimothoi photography
Αλλά, όπου κι αν ταξιδέψει ο σκεπτόμενος άνθρωπος της γνώσης, παντού σε όλη τη γη, όλες οι πόλεις έχουν "κάτι ελάχιστο" από την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Ας σκεφτούν τουλάχιστον οι νέοι σήμερα της Ελλάδας, όπου κι αν βρίσκονται, πως ενώ τίποτα δεν γυρίζει πίσω, η Ελλάδα υπάρχει παντού και όλοι οι λαοί της γης την αγαπούν και την θαυμάζουν, γι΄αυτό και τους ευχαριστούμε!!!
Νότα Κυμοθόη
(όλες οι φωτογραφίες είναι από την Ακαδημία Αθηνών)
Νότα Κυμοθόη "Αθήνα, η πόλη μιας Θεάς"/Nota Kimothoi © Νότα Κυμοθόη

© Nότα Κυμοθόη 2009Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: