Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ:ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ

                                               εικόνα: φωτογραφία της Νότας Κυμοθόη

ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ


Οι εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη 2015, έδωσαν εντολή στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τη χώρα Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρούμενος μίλησε στην πλατεία Κλαυθμώνος, ευχαριστώντας τον ελληνικό λαό για την εντολή που του έδωσε. Ευχαρίστησε και τον Π. Καμμένο, που μαζί αγωνίστηκαν γι΄αυτήν τη νίκη, δίνοντας μάχη για να φύγει όλη η διαφθορά των παλιών κομμάτων, που βούλιαξαν τον τόπο.
Δικομματική Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου και θα δούμε τι θα φέρει...γιατί έχουν ακουστεί κι έχουν γραφτεί πολλά σενάρια.

Εκείνο που αιωρείται είναι πως δεν υφίσταται ελληνικό "κράτος" μετά τη λήξη της Συμφωνίας του Λονδίνου 1930 κι ο όρος αυτός έχει διαγραφεί. Τι συμβαίνει με τα Μνημόνια; Ακόμα δεν μας έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα. 
Για να μη πτωχεύσει η χώρα και η υπογραφή του 3ου Μνημονίου περιελάμβανε κάποιους όρους (ή μήπως ήταν στα πριν Μνημόνια;), οι οποίοι έχουν να κάνουν με τους όρους αφ΄ ενός της Συμφωνίας Λονδίνου 1930, οι οποίοι δεν τηρήθηκαν από τις πριν Κυβερνήσεις και αφ΄ ετέρου με τον Κυβερνήτη των Μνημονίων που αναλαμβάνει την επιτήρηση της εκλεγμένης Κυβέρνησης για το ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ελληνικό κράτος...το οποίο σύμφωνα με την Ε.Ε. δεν υφίσταται, αλλά αναφέρεται ως ΠΕΡΙΟΧΗ!

Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να είναι πάνω από τον Τσίπρα, ονομάζεται Maarten Verwey, έρχεται από τη Μανίλα και είναι Ολλανδός στην καταγωγή του. Αλλά ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, που με την παρουσία του θ΄αλλάξουν τα έως τώρα δεδομένα του Συντάγματος όπως το γνωρίζαμε;
Κρύβεται πίσω από τα Μνημόνια των 5 τελευταίων χρόνων και είναι άνθρωπος που συμβουλεύει τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά είναι κι ένας από τους αγαπημένους φίλους του Β. Σόιμπλε.

Έτσι τουλάχιστον έχει δημοσιευτεί σε ξένα ΜΜΕ κι έχει σχολιαστεί... Αλλά, ας δούμε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, που θα είναι επικεφαλής της Περιοχής Ελλάδα, όπως αναφέρεται από την Ε.Ε.

Κι επειδή ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει, παίρνει τα κλειδιά της Κυβερνητικής Εποπτείας από τον προκάτοχό του από το 2011,  Horst Reichenbach.
 Το τι έχει συμβεί στη χώρα μας θα το μάθουν οι περισσότεροι σιγά-σιγά και με τον καιρό...
Ο ελληνικός λαός, που σφίγγει το ζωνάρι του συνέχεια για να μπορέσει να επιβιώσει, ενώ έχει συνειδητοποιήσει τη διαφθορά που τον κυβερνάει, δύσκολα μπορεί να την ξεκολλήσει από πάνω του, γιατί φοβάται τα χειρότερα, όπως λένε πολλοί...
Ο Αλέξης Τσίπρας μήτε άθεος είναι, μήτε "παιδάκι", όπως πολλοί τον έχουν υποτιμήσει από τα μεγάλα πριν κόμματα, που ξέσκισαν τον τόπο...

Ας δούμε όμως ποιος είναι ο Maarten Verwey:

Είναι Ολλανδός Οικονομολόγος που ξεκίνησε την καριέρα του από το 1994 στο Υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας και εργάστηκε για θέματα της ΟΝΕ ως το 1998. Αποσπάστηκε στη συνέχεια για θέματα χρηματοπιστωτικής στρατηγικής (1998-1999) και για 3 χρόνια εργάστηκε στη Μανίλα, στην Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης. Το 2002 όταν επέστρεψε Ολλανδία ήταν επικεφαλής της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων και το 2004 ανέλαβε τη θέση Αναπληρωτή Διευθυντή Οικονομικής και χρηματοπιστωτικής στρατηγικής στο Υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας. Το 2007 ορίστηκε Διευθυντής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων. Πρόεδρος της ομάδας εργασίας του Ευρώ από το 2010, έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη συγκέντρωση διμερών δανείων για την Ελλάδα και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Κι επειδή αλλάζει πρόσωπο η χώρα μας, ίσως δούμε την εξουσία να εκπορεύεται από τον εκπρόσωπο της Ε.Ε. Maarten Verwey και να εκτελείται από την ελληνική κυβέρνηση!

Συμπαθητικός φαίνεται από τις φωτογραφίες, κι ελπίζουμε να βάλει πράγματι τον τόπο μας σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης και να τιμωρηθούν, οι όσοι άδειασαν τα Δημόσια Ταμεία και βρίσκονται στις λίστες της κας Λαγκάρντ!







Δεν υπάρχουν σχόλια: